29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

27 Mart 2017, Pazartesi 08:43

KALDIRILAN HEYKELE SENDİKACI TEPKİSİ!

Atatürk Meydanı’ndaki ikiz kız kardeşler heykelinin Torbalı Belediyesi tarafından kaldırılarak yerine tuğra ve ay yıldız figürlerinden oluşan bir anıtın dikilmesinin yankıları sürüyor. Meydandaki heykel değişikliği, geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen Eğitim Sen paneline de konu oldu.

Atatürk Meydanı’ndaki ikiz kız kardeşler heykelinin Torbalı Belediyesi tarafından kaldırılarak yerine tuğra ve ay yıldız figürlerinden oluşan bir anıtın dikilmesinin yankıları sürüyor. Meydandaki heykel değişikliği, geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen Eğitim Sen paneline de konu oldu. Panele izleyici olarak katılan Sağlık Emekçileri Sendikası Torbalı Temsilcisi Sibel Akmut, ikiz kız kardeşler heykelinin kaldırılmasını kadın karşıtlığı ve sanat karşıtlığı olarak değerlendirdi. Söz konusu heykelin gerekçesiz olarak kaldırılmasına tepki gösteren Akmut, ilçemizin en önemli değerlerinden biri olan Metropolis Antik Kenti’nden çıkan tarihi ikiz kız kardeşler heykelinin yerine dikilen tuğralı ay yıldız figürünün hiçbir anlam taşımadığını söyledi.

FİGÜRE KİMSE ANLAM VEREMEDİ

Panele konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, konuyu araştıracağını söyledi. Gelirken yeni yapılan tuğralı figürü kendisinin de gördüğünü ifade eden Akatlı, daha önce tuğra ile ay yıldızın yan yana gelmediğini ifade ederek çok şaşırdığını söyledi. İktidar partisinin sanata ve kadına bakış açısından dolayı bu tür olayların sürekli yaşandığını ifade eden Akatlı, konuyla ilgili Torbalı Belediyesi’nden bilgi isteyeceğini söyledi. HASAN DEMİR