19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Mayıs 2017, Cumartesi 10:45

KADIN MECLİSİ ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI

Yarın ki anneler günü için Torbalı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kutlama mesajı yayınlandı. Kadın Meclisi bir açıklama yaparak anneler gününü kutladı.

Yarın ki anneler günü için Torbalı Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kutlama mesajı yayınlandı. Kadın Meclisi bir açıklama yaparak anneler gününü kutladı. Açıklamayı meclis adına yapan Başkan Feyza Tek, “Yeryüzündeki melekler olarak nitelendirebileceğimiz annelerin kıymeti, onlar hayattayken bilinmelidir. Bizim medeniyetimizde, kültürümüzde, inancımızda, anneye saygı vardır. Kutsal kitabımızda ‘Anne, baba veya her ikisi senin yanında yaşlanırlarsa onlara ‘öf’ deme. Onları azarlama, onlara güzel söz söyle.’ buyurulmuştur. Yine Peygamberimiz bir hadisinde, ‘Cennet, annelerin ayakları altındadır.’ Demiştir” ifadelerini kullandı.

BİR GÜN DEĞİL HERGÜN ANNELER GÜNÜDÜR

Feyza Tek açıklamasında, anneleri yalnızca bir gün hatırlamanın mümkün olmadığını ifade ederek “İnsanlığın en büyük mertebesi anneliktir. Karşılıksız sevginin, fedakârlığın simgesi olan annelerimizin hakkı ödenemez. Anne, almadan verendir, karşılıksız sevendir. Açken doyurandır, hasta evladına ilaç olandır. Fakir yuvasına aş olandır. Yuvayı yuva yapandır. Annenin değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Ömrü boyunca evladını koruyup kollayan annenin emeğini, sadece bir tek günde değil hayatımızın her anında hatırlamamız gerekir. Bu nedenle her günümüzde annelerimizi hatırlamalı, sık sık onların hâllerini, hatırlarını sormalıyız” dedi.

TÜM ANNELERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Kadın Meclisi Başkanı Feyza Tek, “Şefkatlerini üzerimizden eksik etmeyen annelerimize bizler de ömür boyunca sevgi ve şefkat göstermeli, değerli annelerimizi unutmamalı, onların gönüllerini hoş tutmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Torbalı Kent Konseyi Kadın Meclisi adına, öncelikle tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve özlemle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sevdikleriyle birlikte sağlıklı yıllar diliyorum.” diyerek tüm annelerin anneler gününü kutladı. HASAN DEMİR