19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Haziran 2017, Çarşamba 13:28

İZSU YILANLI GÖLE HALA ÇARE BULMADI

Kuşçuburun Mahallesi’ndeki İZSU’ya ait su kanalının yol açtığı çile yıllardır bitmiyor. Su kanalının yılan ve farelere yuva olması nedeniyle vatandaşlar tarafından üç yıldır yapılan talep ve şikâyetler sonuç vermiyor.

Kuşçuburun Mahallesi’ndeki İZSU’ya ait su kanalının yol açtığı çile yıllardır bitmiyor. Su kanalının yılan ve farelere yuva olması nedeniyle vatandaşlar tarafından üç yıldır yapılan talep ve şikâyetler sonuç vermiyor. Kuşçuburun halkının çilesine İZSU bu yılda seyirci kaldı. Yapılan tüm başvurulara rağmen yılanlı göle dönüşen su kanalı temizlenmedi.

ÇALMADIKLARI KAPI KALMADI

Kuşçuburun sakinlerinin verdiği mücadele son olarak üç ay önce ilçemize gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’ye yansımıştı. Ramazan Dursun isimli vatandaş ilçemize gelen Böke’ye durumu anlatmış, İZSU’nun duruma çözüm üretmesi için kendisinin aracı olmasını istemişti. Yaz mevsiminin başlamasına rağmen su kanalında ıslah çalışması yapılmadı.

YILANLI GÖLE DÖNÜŞTÜ

İZSU’ya ait su kanalının yeraltından açığa çıktığı kısım, yılanların ve farelerin yaşadığı bir yere dönüştü. Çöplüğe dönen su kanalında biriken kirli su, kötü kokuya neden oluyor. Su kanalında sürekli olarak fareler, yaz ve bahar aylarında ise yılanlar yaşıyor. Yılanların aç kaldığında evlere girmeye çalıştığını söyleyen Ramazan Dursun, ellerinde sopa ile yılan avına çıktıklarını ve her gün en az bir tane yılan öldürmek durumunda kaldıklarını söylemişti. HASAN DEMİR