25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

27 Haziran 2017, Salı 12:31

İZSU TORBALI'YA YENİ KUYULAR AÇIYOR

İZSU Genel Müdürlüğü Menemen, Aliağa ve Foça’da eskiyen ve kaçaklara neden olan eski şebekeleri yenileyeceğini, Bayındır, Ödemiş, Tire, Beydağ, Bergama ve Seferihisar’da açtığı kuyulardan sonra Menderes, Selçuk ve Torbalı’da da su sıkıntısı çeken bölgelere yeni su kuyuları açacağını duyurdu.

İZSU Genel Müdürlüğü Menemen, Aliağa ve Foça’da eskiyen ve kaçaklara neden olan eski şebekeleri yenileyeceğini, Bayındır, Ödemiş, Tire, Beydağ, Bergama ve Seferihisar’da açtığı kuyulardan sonra Menderes, Selçuk ve Torbalı’da da su sıkıntısı çeken bölgelere yeni su kuyuları açacağını duyurdu. Yapılacak bu işlerin tamamının 105 kilometre içme suyu şebekesi, branşman ve isale hattından oluşacağı, bu işlerin maliyetinin ise 12 milyon lirayı bulacağını belirtti. İZSU’nun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

“Çalışmalara başladığımız Foça Doğalkent Sitesi ile Yenibağarası’ndaki yeni yerleşim yerleri ile Foça bölgesinde ihtiyacı olan mahallelere de içme suyu şebekesi götürüyoruz. Birer adet kuyuları bulunan ve kuyularda sıkıntı olduğunda su kesintisi yaşayan Menderes’in Karakuyu ve Çakaltepe bölgelerine, Çileme’de açtığımız üç kuyudan beş kilometrelik isale hattı ile su ileteceğiz. Yine Oğlananası ile Bulgurca arasına ikibuçuk kilometre uzunluğunda isale hattı, Bulgurca’ya Oğlanası kuyularından su aktarılarak ilave su kaynağı yapılacak. Çatalca’daki kuyudan Kuyucak’a da beş kilometrelik isale, Menderes merkezi ve mahallelerindeki yeni yerleşim yerlerine de içme suyu hatları döşenecek.”

2018 YILINDA BİTECEK

Selçuk Belevi Mahallesi’ndeki kuyular ile depo arasında sık sık arıza yapan ikibuçuk kilometrelik asbest boru ve Torbalı’da Kuşçuburun Mahallesi’ndeki kuyular ile depo arasındaki birbuçuk kilometrelik isale hatları yenilenecek. Torbalı’da yeni yerleşim alanlarına da içme suyu şebekeleri döşenecek.