26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

19 Temmuz 2017, Çarşamba 09:06

İZSU TEMİZLEDİ YİNE BU HALE GELDİ

Geçtiğimiz aylarda önce kirliliği ile sonra da İZSU tarafından temizlenmesi ile gündeme getirdiğimiz Ayrancılar’daki İZSU’ya ait su kanalı, vurdumduymaz, sorumsuz kişiler tarafından sürekli kirletiliyor.

Geçtiğimiz aylarda önce kirliliği ile sonra da İZSU tarafından temizlenmesi ile gündeme getirdiğimiz Ayrancılar’daki İZSU’ya ait su kanalı, vurdumduymaz, sorumsuz kişiler tarafından sürekli kirletiliyor. İZSU’nun, kanalı kepçeyle temizlemesi bile, sorumsuz kişilerin kısa sürede yeniden kirletmesini engellemiyor. Yaklaşık bir ay önce İZSU tarafından tertemiz yapılan su kanalından şuanda yine çöp akıyor. Hatta eskiyen bir halı bile sorumsuz kişiler tarafından dereye atılmış.

VURDUMDUYMAZLIK KAHREDİYOR

Ayrancılar’da İsmetpaşa Mahallesi’nden başlayarak aşağıya kadar uzanan ve 3 mahalleyi kapsayan büyük Ayrancılar su kanalı, adeta bir çöplüğü andırıyor. Tüm uyarılara rağmen çöp atan kişiler tarafından, su kanalı kirletilmeye devam ediliyor. Su kanalının en fazla, çevredeki kahvehanelerde oturan kişiler tarafından kirletilmesi ise dikkat çekiyor. Çöplerini, çöp konteynırına atmaya üşenen birçok duyarsız kişi, çöplerini su kanalına atıyor.

ÇEVREDEKİLER KİRLETİYOR

Su kanalı, sık sık kirletilmesi nedeniyle belirli dönemlerde İZSU tarafından temizleniyor. Ancak her seferinde, kısa süre içerisinde yeniden kirletiliyor. Hızlı kirlenmeye, çevreye duyarsız kişilerin çöplerini su kanalına atması neden oluyor. Tüm uyarılara rağmen çöplerini su kanalına atmaktan vazgeçmeyen kişiler nedeniyle büyük bir çevre kirliliği yaşanıyor. Su kanalı çevresinde bulunan kafe ve kahvehane gibi işletmelerde oturan kişilerinde su kanalını kirletmesi ve kesilen cezalara rağmen önüne geçilememesi dikkat çekiyor. HASAN DEMİR