20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Politika

2 Ekim 2017, Pazartesi 12:52

İZMİR'İN USTA KALEMİ CHP'NİN TORBALI'DA KONGRE SÜRECİNİ YAZDI : İŞLEYEN '' DEMİR '' PAS TUTMAZ

İzmir’in usta kalemi Gerçek İzmir. com gazetesi yazarı Sercan Avcı İzmir'de CHP'nin İzmir'de kongre süreçlerini yazdığı bugünkü yazısında Torbalı'da olan süreci de değerlendirdi.

İŞTE O YAZI ..

 

CHP İzmir’de delege seçimleri sürerken 1 ay geride kaldı... İlginç sonuçlar, kareler, itirazlar olmuyor değil hani…

Karşıyaka’da seçimler öncesi rahat gözüken Uğur Yıldırım’ı uykusuz geceler bekliyor. Yıldırım gece-gündüz abaküsle dolaşmalı…

Narlıdere’de oturmadığı mahalleden delege seçilen partiliye yapılan itirazı reddeden ilçe yönetimine toplu tüzük okuma seansı lazım!

Gaziemir’de yıl boyunca küs, mesafeli durun,  adeta soğuk savaş içinde olan 'Tekin-Şenol-meclis üyeleri' üçlemesinin esas kavganın yaşanacağı delege seçimlerinde uzlaşı kültürünü ortaya koymaları; Siyasette Oscarlık!

'Adalet Yürüyüşü'nün Yıldızı' Şakir Başak ilçesi Konak'ta bu kez rakipsiz yürüyüşte... 

Bayındır’da belediye başkanı Ufuk Sesli, Dikili’de belediye başkanı Mustafa Tosun’un sandığa müdahil olmayı çalışıp 2 süreçtir örgütten aldıkları cevap net: Örgütte karşılığınız yok!

Menemen’de ilçe kongresinin yapılacağı salonun zemini çok önemli... Tahir Şahin destekli ilçe başkan adayının karşısına çıkacak muhalefetin adayının salonda yalınayak dolaşması bir ihtimal!

Çiğli’de seçimi yenilenecek Ataşehir için önerim var. Sandığı Çiğli Stadı’nın ortasına koysunlar. Tarafları tribüne yerleştirsinler. Güvenlik güçleri önlem alsın. Ortaya bir de hakem. 

Bornova’da sonuçlar üç bilinmeyenli denklem gibi…

1- Nevzat Kavalar, 2- Adnan Hocaoğlu, 3- Kudret Yiğit… Adayların kongreye kadar her gün 1 saat matematik dersi alması gerek!

Bayraklı’da işler ilginç… Mahallesinde mağlup olan, üyeye de fiili müdahalede bulunarak yargı yoluna giren Cemalettin Alper kişisel olarak kaybederken, ‘beyaz’ liste olarak da seçimlere damga vurdu! Haydi hayırlısı…

Buca’da sonuçlar mavimsi…Hatırı sayılır beyazlık kongreye renk katacak. Muhalefet illa aday çıkaracaktır.

Karabağlar’da geçtiğimiz sefer kıran kırana mücadele eden Polat Manduz ve Ali İhsan Yıldız bile ortak liste çıkarıyorsa ilçedeki sonuçlar için ne desek boş. Belediyenin Özel Kalem Müdürüne sorsak daha iyi olur!

Foça’da İlçe Başkanı Günal Biçer’in tüm örgüte ‘çarşaf’ nasıl serilir, nasıl toplanır, nasıl temizlenir dersi vermesi gerek. (Seçimleri çarşaf listeli yaptı)

Aliağa için skorboarda bakmak yeterli…
Durmaz: 30, Muhalefet: 0!

 

Torbalı’da kongre süreci 2019’un mücadelesiydi…
İlçe Pirus Zaferi kazandı.
Orası için günün atasözü: İşleyen ‘Demir’ pas tutmaz!

 

Seferihisar da seçimler nasıl mı geçti? ‘Sakin’ ‘Sakin’…

Tire’de merkeze arabayla 1 saat uzaklıktaki dağın tepesindeki tek üyeli köye bile sandık kuruldu. Tire’de tüm örgütün ‘Yaşasın Demokrasi’ diye bağırması gerek!

Güzelbahçe’de tek günde bitirilen seçimlerin öncesinde sonrasında örgütün ayarı bozuldu. ‘İnce’ ayar işe yaramaz. Genel Merkez müdahalesi şart!

Urla’da İlçe Başkanı Bahri Yalaz’ı kabus dolu geceler bekliyor. Kongrede rakibi Belediye Başkanı Sibel Uyar değil. Delege yazmayarak karşısına aldığı isim Kemal Karataş yani!