29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Kasım 2017, Çarşamba 08:52

İZMİR'İ KANA BULAMAYA ÇALIŞAN SURİYELİ IŞID TERÖRİSTLERİ HAKİM KARŞISINDA

İzmir'de terör örgütü IŞID'a yönelik iki operasyonda gözaltına alınan 15 zanlı adliyeye sevk edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 28 ve 29 Ekim'de düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 6'sı Suriyeli 15 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Suriye vatandaşı 5 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Göç İdaresi İl Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilen şüphelilerin sınır dışı edilecekleri bildirildi.

İZMİR’İ KANA BULAYACAKLARDI

Gözaltındaki 1'i Suriyeli 10 zanlının ise savcılık sorguları devam ediyor. Şüphelilerin sosyal medya hesaplarından terör örgütü IŞID'ın propagandasını yaptıkları, bazı şüphelilerin adreslerinden ise terör örgütü IŞID'ı simgeleyen bez parçaları ile yasaklanmış kitap ve çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildiği öğrenildi.Türkiye'ye yasa dışı yollardan geldiği belirlenen Suriye vatandaşı bir kişinin de örgüte sempati duyan vatandaşlarına kalacak yer bulmaları konusunda yardımcı olduğu ileri sürüldü. 

OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, terör örgütü IŞID üyesi bazı kişilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde eylem yapacağı istihbaratı üzerine Torbalı’da dahil bir çok ilçede düzenlenen operasyonda Suriye vatandaşı 5 kişi, 29 Ekim'de düzenlenen operasyonda ise biri Suriyeli 2'si kadın 10 şüpheli gözaltına alınmıştı.