27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Ekim 2017, Pazartesi 09:13

İZMİR’DE KARŞI OLDUKLARINI TORBALI’DA UYGULUYORLAR

Bu yazı geçen hafta yazılacaktı . Konunun biraz olgunlaşmasını beklediğim için bu haftaya aldım.Malum Torbalı’nın Kazım Dirik caddesine belediye iki taraftan duba koyarak yeni bir uygulamaya imza attı. Kimisi trafikte akıllıca çözüm diye yorumladı olayı, kimisi aman kimseyi ürkütmeyelim diyerek park yasak diye ortadan manşetler attı. Geçen cuma akşamı iş dönüşü baktım akşam saat 18 civarı iki market kamyonlarını yanaştırmış mal indirmeye çalışıyor. Öyle ki ; kamyonlar dubaların üstüne çıkmış , dubalar kamyonların altında kırk sekiz olmuş. Ne yapsın bu esnaf peki? Kamyonu iki sokak aşağıya park edip malları transpalete koyup sokak sokak gezdirerek mi getirsin? Var mı çözüm önerisi olan?

ARABALARI CEBE Mİ SOKALIM?

Peki buradan alışveriş yapan eli poşet dolu vatandaş ne yapacak? Elinde poşetle yağmur çamur soğukta sokak sokak araba mı arayacak.?  Peki bu kadar araba nereye park edilecek? Bizim küçüklüğümüzde Kara şimşek diye bir dizi vardı . Öyle ki konuşan bir araba üstün güçleri var, hatta çanta haline gelip cebe bile giriyordu. Torbalı ahalisinin altında birer kara şimşek yok ki arabalarını cebine koysun. Yeni otopark yaptınız mı? Yok yapmadınız. Bu cadde ful arabayla dolu olduğu zaman bile o otoparklar bu ahaliye yetmiyor. Şimdi ne olacak peki? Bu soruya cevap veren kimse de yok hani..Nasıl olsa duba koymak otopark yapmaktan daha kolay , döşe boydan boya sen sağ ben selamet.. Bu duba paralarını da hesaplamak lazım. Nasıl olsa ileride bu iş caddeye görevli koyup büyük hizmet diye reklam ettikleri hizmet gibi yan yatacak, o yüzden ne kadar zarar edildi hesap için lazım olur kanımca hani.

İZMİR’DE KARŞI OLDUKLARINI TORBALI’DA UYGULUYORLAR

Bizde duba uygulamasının tartışıldığı geçen hafta aynı tartışma İzmir merkezde de vardı. Ayın 26’sında AKP’ye oldukça yakın olan bir bölgesel gazete bakın nasıl haber yapmış konuyu…

İŞTE O HABER…

 İzmir'in Çankaya semtinde, kent içi trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman başvurulan uygulamalara bir yenisi daha eklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi olan Konak ilçesi Çankaya semtindeki, Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda yeni bir yol düzenlemesi yaptı. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin talebi üzerine uygulamayı yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, trafik akışını hızlandırmak için Gazi Bulvarı ile Fevzipaşa Bulvarı arasında kalan kesiminde yoğun araç parklarının önüne geçmek amacıyla yolun en sağında kaldırımdan sonra 1 metre mesafeyi trafik babaları ile kapattı.

PEK İŞE YARAMADI

Düzenlemeyle yolun en sağına araçların park etmesinin önlenmesi ve iki şeridin hızlı akmasını sağlamak amaçlandı. Uygulama, trafik polisinin denetim uyguladığı saatlerde işe yaramasına karşın, polisin olmadığı zaman trafik babalarının yanına yapılan parklarla, trafiğin iki şeritten akışı da olumsuz etkilendi.

OTEL ETKİLENDİ

Öte yandan, bu kesimdeki işyerleri de durumdan şikayet etti. Bölgede bulunan bir otelin  yetkilileri, müşterilerinin araçtan inme ve binme olanağının kalmadığını söyledi.Tur otobüslerinin yolcu indirmesi durumunda Gaziosmanpaşa Bulvarı trafiğinin daha da olumsuz etkileneceğini belirten yetkililer, yıllardır hizmet veren bir otel olduklarını, uygulamadan dolayı mağdur duruma düştüklerini söyledi.’’’

AKP'lilerin karşı olduğu Çankaya semtinde Gazi Bulvarı ile Fevzipaşa arasında Büyükşehir'in yaptığı uygulama

 

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU?

Yukarıda haberi okudunuz. Orada duba uygulamasını yapan Büyükşehir belediyesi, eleştiren ise AKP’ye yakın bir gazete.. Bu uygulamaya bölgedeki AKP’li esnaf ve AKP ilçe örgütleri de tepki gösteriyor aynı zamanda.. Ama gel gör ki ; aynı uygulama Torbalı’da yapılınca AKP’liler çok güzel oldu diyerek alkışlıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu değil mi? Bu uygulama İzmir merkez de nasıl yanlışsa, Torbalı’da da yanlıştır. Birine doğru birisine yanlış demek artık hangi akla hizmettir yorumunu size bırakıyorum.

ÖVÜNÇ DEMİR’İN SÖYLEDİKLERİNİ ANLAYAMAYANLAR

Geçen hafta Torbalı’da CHP’nin önde gelen isimlerinden ve adı 2019 belediye başkan adaylığı için en kuvvetli aday olarak geçen Övünç Demir’de uygulamayı eleştirdi. Esnafın mağdur olacağını, altyapı hazırlanmadan yapılan bu uygulamanın mağduriyetler oluşturacağını söyledi. Sadece eleştirmedi tek yön uygulaması olur diye çözüm de önerdi.Kendileri basın kuruluşu mudur, gazete midir, sosyal medya hesabı mıdır belli olmayan, renkli kutucuklara ergenler gibi üç beş satır yazmayı basın işi sanan bir yandaş tayfa Demir’in açıklamalarından sonra akıllarınca bazı yorumlar yapmış.. Neymiş? Demir belediye binası için orada  AVM olsun demişmiş! Demir’in yeni belediye binası ile ilgili açıklama yaptığı canlı yayını ben yaptım. O yayının bandı da gazetemizin facebook hesabında duruyor. Demir orada mevcut belediye binası alanına yeni modern bir belediye binası ve esnaf faydalansın diye de alışveriş merkezleri olsun diye açıklama yaptı. Bu arkadaşlar önce söylenenleri düzgün anlasınlar, sonra eleştiri yöneltsinler. Böyle anlamadan yaptığınız yorumlara millet sadece  ‘’ günaydın ‘’  ( !!!!) der. Bir de paylaşımlarınızı isminizle, varsa kurumsal kimliğinizle yapın da Torbalı kim olduğunuzu öğrensin. Böyle Hacivat Karagöz oyunu gibi perde gerisinden gazel okumayın. Aslında hiç yazmaya gerek yoktu da bunları , Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanırmış ya hani. En azından bu yağ falan değildir bildiğin yandaş şalgam suyudur demek üstümüze farz olmuştu, üç beş satır karalayalım dedim vesselam.