26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Ekim 2017, Pazartesi 08:13

İZMİR VE TORBALI'DA HAFTA SONU TERÖR OPERASYONU

İzmir polisi son iki günde dört farklı terör örgütüne içlerinde Torbalı'nın da olduğu ilçelerde operasyon düzenledi. FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKP-C'ye yönelik operasyonlarda 55 kişi yakalandı.

İzmir polisi son iki günde dört farklı terör örgütüne içlerinde Torbalı'nın da olduğu ilçelerde operasyon düzenledi. FETÖPKKDEAŞ ve DHKP-C'ye yönelik operasyonlarda 55 kişi yakalandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, son operasyonunda DEAŞüyesi Suriye uyruklu 5 kişinin kentte olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenledi. Operasyonda, 5 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramada, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Sağlık kontolünden geçirilen zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

TORBALI'DA OPERASYON YAPILDI

Polis ekipleri dün terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonunda örgütün propagandasını yaptıkları, örgüte yardım ve yataklık faaliyetinde bulundukları tespit edilen 15 zanlı gözaltına aldı. İzmir'in Aliağa, Torbalı ve Kemalpaşa ilçeleri ile Kocaeli ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınanlar arasında bazı HDP üyelerinin de bulunduğu bildirildi. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, çok sayıda mermi, dijital malzeme ve örgütsel yayın ele geçirildi.

DHKP-C AVUKAT YAPILANMASI

Yine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik dün gerçekleştirilen operasyonda ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen 29 zanlı yakalanmıştı. Yine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin bugün bir diğer operasyonunda, DHKP-C başta olmak üzere silahlı sol terör örgütlerinin propagandasını yaptıkları tespit edilen sol teör örgütlerinin "avukat yapılanması" içinde oldukları iddia edilen 6 zanlı gözaltına alınmıştı. ( Kaynak : Sabah gazetesi )