23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Ekim 2017, Cuma 10:33

İZMİR İL KONGRESİNE KILIÇDAROĞLU SÜRPRİZİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde sonlanan delege seçimi maratonunun ardından gözler kongre takvimini çevrilirken sürpriz bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde sonlanan delege seçimi maratonunun ardından gözler kongre takvimini çevrilirken sürpriz bir gelişme yaşandı. Parti tüzüğünde yer alan ‘Kongreler 2 yılda bir yapılır’ maddesi gereği Alaattin Yüksel’in il başkanı seçildiği son seçimin 21 Aralık’ta yapıldığı göz ününe alındığında bu yıl 24 Aralık’ta gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılan İzmir Kongresi’ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılması gündeme geldi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte Ankara'da yaptığı ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 23 Aralık’ta ilçede düzenlenecek Devrim Şehidi Asteğmen Kubilay’ı anma etkinliklerine davet etti. Kılıçdaroğlu davete olumlu yanıt verirken, Genel Merkez kaynaklarından edinilen bilgiye göre CHP Lideri’nin ajandasında 23-24 Aralık’ı kapsayan hafta sonu İzmir’e ayrıldı. Buna göre Kılıçdaroğlu 23 Aralık’ta Menemen’de düzenlenecek anmaya katıldıktan sonra geceyi İzmir’de geçirecek ve ertesi gün düzenlenecek CHP İzmir İl Kongresi’ne de katılacak.

2012 YILINDAKİ KONGREYE KATILMIŞTI

CHP Genel Başkanı son olarak 2012 yılının Haziran ayında yapılan ve Tacettin Bayır, Levent Eyipişiren ve il başkanı seçilen Ali Engin’in yarıştığı 3 adaylı kongreye katılmıştı. Celal Atik Spor Salonu’ndaki kongrede bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu büyük sevgi gösterilerinin ardından Kocaeli Kongresi’ne katılmak için İzmir’den ayrılmıştı. ( Kaynak : Gerçekizmir.com )