20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Eylül 2017, Cuma 11:13

İZMİR DAĞLARINDA AÇAN ÇİÇEK AL BAYRAKLARDIR

Edebiyat festivali kapsamında yakında Torbalı'ya gelecek olan Şair ve yazar Sunay Akın Ege turuna başladı. Akın başladığı tur kapsamında Torbalı'ya da gelip okuyucularıyla buluşacak.

Edebiyat festivali kapsamında yakında Torbalı'ya gelecek olan Şair ve yazar Sunay Akın Ege turuna başladı. Akın başladığı tur kapsamında Torbalı'ya da gelip okuyucularıyla buluşacak. Sunay Akın başladığı Ege turunda önemli mesajlar veriyor. Kuvayı Milliye atlılarının İzmir'e doğru koştuğu bu tarihi günlerin 95'inci yıldönümünde Ege topraklarında olmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Sunay Akın, "Gönül ister ki 30 Ağustos Zafer Bayram'ından 9 Eylül İzmir'in kurtuluşuna kadar geçen o süreçte insanlarımız Ege'ye gelsin. Buranın hem insanlarıyla hem tarihiyle buluşsun hem de o bağımsızlık ruhunu yaşasın" diye konuştu.

İZMİR DAĞLARINDA AÇAN AL BAYRAKLARDIR

Türk kadınları tarafından dikilmiş el emeği bir Türk bayrağının kendisini çok duygulandırdığını belirten Akın, " İzmir Marşı'nda yer alan, "İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar" cümlesindeki o çiçekler aslında kadınlarımızın yaptığı bayraklardır. O işgal sırasında Kuvayı Milliye atlılarının geldiğini duyan kadınlarımız büyük bir coşkuyla, özgürlüklerine kavuşmanın mutluluğuyla el yapımı bayraklar üretmişler ve evlerine onları asmışlardır. Sözü geçen o çiçekler işte o bayraklardır" dedi.