27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Nisan 2017, Cumartesi 08:52

İZMİR

Bütün şehirlerden ayrı bir kent burası. Farklı renklere gönül vermiş,karşılıklı sen büyüksün ben büyüğüm diye mücadele halinde olan taraftarların ellerindeki kendi bayrakları ile,kendilerine göre yanlış uygulamalar karşısında birlikte bir direğe çıkabildiği. Milli Egemenliği,ulusal bağımsızlığı haykıran emperyalizme karşı ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin,gericiliğe ve mandacı düşünceyi asla kabul etmeyen,bu uğurda canını veren Teğmen Kubilay'ın,Mustafa Kemal'in yanında saf tutan yiğit efeler diyarı burası.

Yunan işgalcileri kaçarken yaktıkları şehirden yeşillik alan yaratarak fuarlar şehri olmasını yaratan bir halk.

Bağımsızlıktan bu tarafa bu yeşil alanı yok edipte yerine alış-veriş merkezi yapmayı hiç aklına bile getirmeyen yerel yöneticilerine sahip bir Kent.

Sümüklü ve gavur denilen(nezaketten ve saygıdan kabul ederiz) ancak hiç bir yerleşim planı veya yol güzergahı,hiç bir camiyi yıkamayacak kadar da inançlara saygılı bir kent.

Netcen gari,yapcak bi-şey yok deyip sözünün üstüne söz söyletmeyen, dik başlı insanların kenti burası.

Napcan gari yapcak bi-şey yok. Plakamız tek ve tam 35'in merkezi burası,dışarıya karşı buçuğumuz da bizim buçuğumuz.

Tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiği öz eleştirisini yapmayı akıllarına bile getiremeyen yöneticilerin dediği gibi,Anadolu'nun bütün renklerini bağrın da toplayan ve onlara bir lokma ekmek ve aş vermeye vermeye çalışan bir Kent.

Şurası doğumluyum ve İzmir'liyim diyebilenlerin kent'i.

Birlikte Halayların çekile bildiği,ancak zeybek oynarken diz çökülebildiği,hep beraber Hıdr-Ellez şenliği kutlanabildiği bir kent.

Sizi aldatabilir gençlerinin haylazlığı,kızlarının giyimi.Dikkatli olunmasın da fayda sağlanılacağı bir kent burası.

Tam oraya gelince durulacak yer Gündoğdu meydanı.

Herkesin,her kesimin rahat ve özgürce çimlere oturup veye uzanarak yaşaya bileceği bir kent burası.

 

Uzatmayalım fazla.

Yazmakla bitmez bu Kent'in güzellikleri,yaşamadan anlaşılmaz deyip aydın havası olsun diyelim yeter gari. Ayrımcılık yapmak bana hiç yakışmaz. Bütün şehirlerimiz ve bütün insanlarımız iyidir ve güzeldir.Yerini severiz ancak bizim de böyle bir tarafımız da olduğu bir gerçek, bu kent'i ayrı severiz ve hep beraber kardeşçe yaşayıp gideriz be ya.

Başka Şehirlerde ki yaşayanlar için sadece bir Kent'in adı ve bir kelime olabilir, bizim için sevdanın baş kentidir.

Kent'in sokakları en sonun da Deniz'e çıkmıyorsa ora da yaşayamayız ve bize kent gibi gelmez.

Yarın Ülkemiz için önemli bir oylama yaşayacağız.Vatandaşlık görevini hiç kimsenin unutmayacağını umarak,sandık başlarında ve ya çevresinde işte Oralar da bir yerler de olacağımızı hatırlatır,sizleri de;Bütün olumsuzluklara karşın güler yüzle ve kararlı davranışlarla bekleriz.

Çocuklarımıza güzel günler getirebilecek iyi sonuçların çıkması dileğiyle.

Sevgi ve saygıyla kalın.