26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Eylül 2017, Salı 10:00

İZBAN'I VE HASTANEYİ SAHİPLENMEK

Geçen haftaya Selçuk İzban hattı ve Torbalı Devlet Hastanesinin açılışı damga vurdu. Ayrıca Torbalı'nın ve İzmir'in kurtuluşu etkinliklerini de gözlemledik. Selçuk'ta açılış konuşmaları gerginlik yarattı. Ardından açıklamalar birbirini izledi. Kimileri adamlık dersi verdi. Kimileri şeker tansiyon falan dedi. Kimileri etkinliği medyadan duyduğunu davet edilmediklerini söyledi. Kimileri daha önce konuştuk bu açıklamalar kasıtlı dedi. Kimileri proje benim dedi. Dediler de dediler. Suçu gelin yapmışlar kimse almamış. Yolda para bulunmuş herkes benim demiş. Aynen o hesap oldu bu iş. Ayda yılda hayırlı bir şey yapılmış.

Onu da birlikte yaptık diyemeyecek kadar birbirlerine düşman misali kinlenmiş iki farklı zihniyet... Oysa “evet de çıksa kervan yürür” diyen karşıya mavi boncuk dağıtan Aziz başkan ne oldu da Şimdi “adam olun adam” diyerek bir serzenişte bulundu. Bu çıkış acaba koltuk sallanıyor da koltuk sağlamlaştırma politikaları mı? Teflon tava gibi hiçbir problemi sorunu üstüne almayan, bir şekilde çıkış yolunu bulan bir yapıya bu zamana kadar sesiniz çıkmadı.

Şimdi niye bir coşmalar anlayamadık. Oysa sizde biliyorsunuz öyle bir ortamda saygıyla karşılanmayacağınız besbelliydi. Adamlar 15 yıldır bir kişiyi şak şaklıyor. Hala algılayamadınız mı? Hiç gitmeseydin daha iyiydi. En azından basına açıklamada bulunurdun. Çağırılmadık derdin. Gelelim projenin kimin olduğuna. Bu proje ne İzmir Büyükşehir belediyesinin nede devletin projesidir. Büyük söz söylüyorum ve bunun farkındayım. Bu proje Adnan Menderes hava alanına inip kutsal topraklarını ziyaret edecek olanların projesidir. Dikkat edin tren Selçuk ve Bergama ilçelerine kadar uzanan proje.

Peki neden ? Selçuk ve Bergama'da ne var ? Neden Urla Bornova değil de Selçuk Bergama. Sanırım anlamışsınızdır. Zaten bu proje 50-60 yıllık bir projedir. Finansmanı o zamanlardan dışardan sağlanmıştır. Yapılanı şimdi bize büyük hizmet gibi lanse ediyorlar. Zaten vagonlar dışardan Avrupa'dan geliyor. Yaptığınız ray sadece. Bu kadar abartmayın. İnsanları kandırmayın. Duyduğum kadarıyla Selçuğa izban 2 saatde 1 gidecekmiş. Yahu saatde 1 zaten otobüsü vardı. Ne gereği vardı izbana? Daha 90 dakika olayı çözülmedi. Torbalı halkı çoğu yere çift bilet basıyor. Ayrancılar isyanda. Aynı sorunu Selçuk yasayacak şimdi. Hizmet mi eziyet mi siz karar verin.

Birazda Torbalı Devlet hastanesinden duyumlarım oldu onlardan da bahsedeyim. Hastanenin açıldığı cuma günü öğlen vakti iki kalp krizi vakası yaşanmış. Doktor yok. Peki doktor nerede? Cuma namazında. Mesai saatleri içinde bir doktor nasıl kutsal olan bir işi bırakıp Cuma namazına gider? Bir insanın hayatı Cuma namazından daha mı kıymetli ? Halk hastaneye gidiyor ortalık Suriyeli kaynıyor.

Yerli insan hizmet alamayacağını algılayıp özel hastanelere kaçıyor. Benim hastane ile ilgili izlenimlerim bunlar. İzban gibi hastanede sorunlu gözüküyor. Bir duyumum daha var Torbalının kurtuluşu için yapılan etkinlikte dansçı kızlar sahneden indirilmiş giysileri değiştirilerek tekrar sahneye çıkarılmış. Eğer bu duyum doğruysa bence etkinliğe getirilen sanatçıya ve yanındaki emekçilere saygısızlıktır hakarettir.

Madem giysi takıntınız var. Sahneye çıkılmadan bu problem olmadan önce çözümlersin. Yada antlaşmada giysiler için bir madde koyarsın. Gerçi ben sanatçı olsam ve bana giysi şartıyla gelinse kabul etmem de. Gerçi bu ülkede imza atacak çok sözde sanatçı bulunur. Bir sürü kafa karışıklığı ile İzban hattı ve Devlet hastanesi açıldı. Kutlamalar yapıldı Böyle açılışlar anca pişmiş kelle imparatorluğunda olur. Hayırlı olsun.