29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Eylül 2017, Pazartesi 09:55

İZBAN VE HASTANE TORBALI'YA LÜTUF DEĞİLDİR

Torbalı kapalı Pazar yerinin bir yanına başbakan gelmeden önce kocaman bir afiş asılmış ‘’ Vurur yüze ifadesi hastane için teşekkürler bir tanesi ‘’ yazıyor afişte. . Aslında Başbakan giderken de tam kipa kavşağının oraya bir afiş daha asmak lazımdı.. ‘’ Başbakan’ım daha sık gelin. Yollarımız başka türlü bakım yüzü görmüyor’’ ..

Belediye personeli başbakan’ın gelişi sayesinde yola şerit çekmeyi, yaya şeridi atmayı falan bayağı pratik yaptı.. Başbakan daha sık gelirse bu işlerde daha da ileriye gidip, Bayındır, Tire gibi ilçelere ders bile verebilirler. Helal olsun.. Ekmek üretip komşu ilçelere ihraç ederiz falan feşmekan diyorlardı.. Henüz o rüzgarın meyvesini göremedik.. Belki yol şeridi çekme konusunda ihraç kalemimiz olur  fena mı yani..?

TEPE-ÜSTÜ MÜ  YOKSA TEPE -TAKLAK MI OLDUK?

Sayın Başbakan güzide ilçemiz Torbalı için Tepeköy o kadar gelişti ki tepe üstü oldu artık demiş Selçuk’ta yaptığı konuşmada. Sayın Başbakan’a yerel yöneticiler demek ki Torbalı’ya şöyle hizmet yaptık, böyle hizmet yaptık, uçurduk diye anlatmışlar ki kendisi bu cümleyi kurmuş..Keşke Sayın Başbakan Torbalı ahalisini çat kapı bir gezseydi. Halk ile eshaf ile konuşsaydı. AKP Torbalı’yı aldığından bu yana yani 3 yıldır Torbalı tepeüstü mü olmuş yoksa tepetaklak mı olmuş halk bir güzel anlatırdı kendisine?Evet ortada bir tepeüstü var ama üç yıldır tepe üstü gitmiş tersine dönmüş bir ilçe var.

HALKIN VERDİĞİ MEVZİ TERK EDİLMEZ

Selçuk’ta yapılan İzban hattının açılış töreninde ortam birden gerildi. Yoğun slogana dayanamayan İzmir Belediye Başkanı Kocaoğlu alanı terk etti. Şimdi burada şunun belirtelim. Sayın Kocaoğlu’nun AKP ile arası her zaman iyi olmuştur? Şimdi nereden çıktı bu polemik diye bir soru geliyor insanın aklına.. Tam 2019 seçimlerine giderken bir safları sıklaştırma manevrası mı yapıyor acep Kocaoğlu diye bir soru düşüyor insanın aklına.. Ne kadar protesto olursa olsun CHP’yi ve İzmir’i temsil eden sayın Kocaoğlu o alandan ayrılmamalıydı. . Mevziler terk edilmez.. Tüm protestolara rağmen konuşmasını yapmalı açılışın bir AKP şovuna dönüşmesine izin vermemeliydi? Çünkü Orası Selçuk..Orası İzmir.. Yani evsahibi olan Sayın Kocaoğlu’ydu. Bu mevziler bırakılıp kaçılsın diye verilmiyor halk tarafından bunu unutmamak lazım..

TORBALILI İÇİN KAPI ÖNÜNE MİNDER ATSAYDINIZ HİÇ OLMAZSA

Torbalı Ticaret Odası öncülüğünde Başbakan’ın katıldığı bir toplantı ve yemek yapıldı.. Buraya kadar normal. Peki bu ilçenin basınını günler önceden Başbakan’ın akreditesi konusunda neden uyarmadınız? Neden gerekli işlemleri yapmadınız? İlçenin basın kuruluşlarını neden bilgilendirmediniz.? Belediye basın bürosunun çalışanlarından bile dışarıda kalanlar olmuş.. İzmir ahalisi içeriyi doldurmuş. AKP kurucularından önde gelenler bile kapıda güvenlik engeline takılmış. Kapıda şu şekilde konuşmalar geçmiş ki evlere şenlik.‘’ Ya ben girecektim bu partinin bu ilçede kurucularından birisiyim ‘’ Güvenlik cevap veriyor ‘’ Demek ki çok önemli değilmişsiniz ki listede adınız yok. Ben nereden bileyim sizin kuruculuğunuzu..’’ .Bu arada pek çok Ticaret Odası üyesi toplantıdan haberleri olmadığını sadece AKP’liler mi çağrıldı acaba serzenişiyle dillendirdiler.. Bunu da kenara not edelim.

KAYA EKİBİ GOL MÜ ATTI?

Ve Başbakan’ın karşılama hazırlıklarının Başkan Vekili Çağlar ve Atilla Kaya koordinesinde yapılması AKP içindeki Kaya ekibine yakın partililer tarafından epey köpürtülerek lanse ediliyor.. Satır arasında Görmez ekibine biz yaptık iyi oldu 15 Temmuz anmasını da gördük diye göndermelerde yapılıyor..

Sonuç olarak şudur ki ;

Ne hastane ne de İZBAN biz Torbalı ahalisine sunulmuş bir lütuf değil.

Yıllardır takır takır ödediğimiz vergilerin ve yıllarca çektiğimiz azabın, morgda kokan cesetlerin, Tire yollarının çilesinin geç kalmış bir hakkıdır.

Üstüne bir de teşekkür mü edelim?