25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Eylül 2017, Cuma 19:40

İZBAN AÇILIŞINDA KRİZ KOCAOĞLU ALANI TERK ETTİ

İzban Selçuk hattının açılışında kriz çıktı.Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşması öncesinde kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aleyhine sloganlar atılması üzerine, Kocaoğlu sitemde bulunarak töreni terk etti.

İzban Selçuk hattının açılışında kriz çıktı.Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşması öncesinde kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu aleyhine sloganlar atılması üzerine, Kocaoğlu sitemde bulunarak töreni terk etti.İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ortaklığında hayata geçirilen toplu taşıma sistemi İZBAN'ın Selçuk hattının açılış töreni sırasında Başbakan Yıldırım Binali Yıldırım'dan önce kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na vatandaşların olumsuz sloganlar atması üzerine gerginlik oluştu.

KONUŞTU VE TERK ETTİ

Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuşmaya "Bu projenin anası da babası da İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir, uygulayıcısı Başbakan'dır. Ayıptır, ayıptır, bu yaptığınız 40'ı geçti. Bu yaptığınız kırkı geçti. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyım. Ben sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım. Siz nezaket kuralları içinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje Sayın Başbakanımız kadar benim projemdir. Buna göre davranılması ve adam gibi durulması gerekmektedir. Adam gibi durmaya çağırıyorum, adam gibi durun, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.Başkan Kocaoğlu, konuşmasının ardından töreni terk etti.

BAŞBAKAN YILDIRIM NE DEDİ?

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de katıldığı törende Aziz Kocaoğlu’nun sloganlar üzerine töreni terk etmesiyle ilgili, "Başkan niye sinirlendi anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, kurtuluş günü, açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirmek üzere İzmir’e geldi. İki gün boyunca kentte kalacak olan Başbakan Yıldırım’ın ilk durağı Selçuk ilçesi oldu. Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü, toplu açılış ve temel atma töreni için Selçuk Meydanı’nda düzenlenen törende vatandaşlara hitap etti. “Aziz Başkan’ın şekeri çıktı vitesler attı” Başbakan Yıldırım, Selçuk’a müjdelerle geldiklerini belirterek, “Başkan niye sinirlendi anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun” dedi. “