26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Kasım 2017, Perşembe 09:09

İYİ PARTİ TORBALI'DA KİME İYİ GELMEZ?

Doğanın ana kuralıdır. Doğa boşluğu affetmez bir şekilde doldurur. Siyasette de durum pek farklı değil. Siyasette boşluğu affetmiyor, önüne setler de örseniz, engellerde çıkarsanız , tüzükleri de paralasanız o boşluğu dolduracak güç geliyor dolduruyor. İYİ Parti de  siyasetin sağ kulvarındaki o  boşluktan doğdu. İYİ Parti Torbalı’da neler yapar? Siyaset dengelerini nasıl değiştirir? Bu sorular şimdiden konuşulmaya ve bir çok ortamda hesap kitap yapılmaya başlandı bile.. Siyaset dedikodusunu çok seven Torbalı kahvelerinde İYİ Parti içinde bol bol dedikodu mevcut.

MEZARDAN İYİ PARTİ'YE TORBALI'DA BAŞKAN DİRİLTEN YANDAŞ TAYFA

İYİ Parti’nin ana omurgasını MHP’liler oluşturuyor. Bu ne demek? Bu Torbalı’da İYİ Parti’nin bu çekirdek üzerinden filizleneceğini gösteriyor? MHP Eski İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu Akşener’e açık desteğinden dolayı görevden alınan bir siyasetçi. Yani bu duruş nedeniyle bedel ödemiş bir isim. Bedel karşılığında vefayı getirir. Özellikle henüz ana omurgasını oluşturan bir siyasi partide yol arkadaşlığı çok önemlidir.

Bazıları İYİ Parti’nin Torbalı yapılanması için kıyıdan köşeden bir şeyler üflüyor. Hatta öyle ki 10 yıllık Karatoklu döneminden kalma artık siyasetle çok da ilgisi kalmamış isimleri bile tedavüle koyuyorlar.. Mezarlar üstüne yeni siyaset kurulmaz. Torbalı’nın yandaş kalemlerinin İYİ Parti’yi sağdan soldan fısıldananlar ile dizayn etme çabası anlamsız. İYİ Parti’nin Torbalı’daki kaptanı çok büyük sürpriz olmazsa Yurdadoğ Mutludur. Yandaş yazarlar boşuna mezardan diriltme operasyonu yapmasın kanımca.

İYİ PARTİ TORBALI’DA KİMİN DENGESİNİ BOZAR?

Peki Torbalı’daki oy pastasından İYİ Parti neler alır? Kimin önündeki pasta payı küçülür? AKP’nin yandaş anket şirketlerinin dolar ile doldurduğu şişirilmiş anketlere itibar etmeyin. Verdikleri oy oranları tamamen düzmece. Hele ki CHP’li seçmenin kafasını karıştırmak için İYİ Parti CHP’den oy alacak analizleri tamamen ısmarlama balondan ibaret.

Torbalı ‘nın siyaset iklimi sol iklim üzerine kurulu. Ana gövde CHP seçmeni..CHP seçmeni sadece Torbalı’da değil Türkiye’de de en istikrarlı seçmen. Kolay kolay partisini bırakmıyor. İYİ Parti’nin Torbalı’da CHP’den yüksek oranda oy koparacağını düşünmüyorum.

Asıl kıyamet sağ kulvarda kopacaktır. Görmez yönetiminin Torbalı’daki oy yüzdesi her geçen gün eriyor.  Genel siyasetteki değişen dengeler yüzünden Kürt seçmeninde 2019 yılında Görmez yönetimine vize vermesi zor.Yani Atatürk Mahallesi dopingi bu defa hayalden ibaret. MHP’nin ise 2014 seçiminde yaptığı büyük sıçramayı tekrar edebilmesi neredeyse imkansız.

Sonuç olarak ; İYİ Parti 2019 seçimlerinde Torbalı’da AKP’nin oylarını yüzde 20 bandına hatta aşağısına çekebilir. Torbalı'da MHP oylarının ise en az yüzde 70’inin İYİ Parti'ye gitmesi ise sürpriz olmamalı..

İBRAHİM DEMİR İYİ PARTİ’YE GEÇER Mİ?

Bu arada özellikle Demokrat Parti ilçe Başkanı İbrahim Demir üstünden bir İYİ Parti senaryosu bazı çevrelerce ısıtılıyor. Demir’inde İYİ Parti’ye geçeceğini yazan çizenler var. Şunu belirtelim ki ; İbrahim Demir Demokrat Parti’yi taa DYP döneminden bu yana sırtlanıp getiren, emek veren, bebek gibi üstüne titreyen bir siyasetçi. Postu ilk fırsatta AKP’ye atanlar gibi o da AKP’ye geçebilirdi ama geçmeyip partisinde mücadele etti. İbrahim Demir Demokrat Parti’yi kolay kolay bırakmaz. Kahve falı üstünden yada kıraathane dedikodusu üstünden yazı yazanlara o yüzden itibar etmeyin derim. Torbalı siyasetini berber ve çaycı dedikodusu ile dizayn etme dönemi artık eskide kaldı