23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

28 Ekim 2017, Cumartesi 08:55

'' İYİ '' Mİ OLDU?

Beklenen oldu.Ülke siyasi tarihi yeni bir siyasi partiye kavuştu. İYİ parti;İyi mi oldu,kötü mü oldu bekleyip göreceğiz bakalım. Ancak Bir,İki söz yazmak hakkımızdır sanırım. Ülke bu kadar kaos içindeyken bir bayanın elini taşın altına sokma cesareti göstermesi, benim bu ülke için düşüncelerim var deyip harekete geçmesi ülkemiz için olumlu gelişmedir diye düşünüyorum. Sayın Meral Akşener'i kutluyorum. Geçmişte Tansu Çiller'i kutladığımız gibi. Sayın Akşener geçmişte İki siyasi partide bulundu, son bulunduğu MHP'den, diğer siyasi kişilerle beraber ayrılıp İYi partiyi kurmaları demokrasi açısından da zenginliktir. Çünkü demokrasilerde muhalefet çok ve gür sesli olması gerekir. Partiyi kurar iken MHP'nin devamı olmayacaklarına söylemelerine karşın, kamuoyuna açıklama yaparken ki görüntü tam tersini gösteriyordu.Merkez sağda olacaklarını ve her kesimi kucaklayacaklarını beyan ettiler, yine tanıtım toplantısın da bütün kesimler yoktu.

İYİ partinin kurulması ne getirir,ne götürür.Kuruluşunda ki çıkışı yapanlar MHP'den ayrılanlar olunca, ister istemez MHP'den oy alır, CHP'den biraz oy alır, Hdp'den sanmıyorum. Esas oy alacağı parti AKP'ye oy veren ve hoşnut olmayan kesimdir diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz sadece başkanlık sistemine hayır demek ile diğer sağ partiden ne kadar oy alır. (Son seçimlerde ki geçeriz oyların en az yarısının hem MHP,hem HDP'ye) evet mührü basıldığı ülkemizde ne zaman ne olacağı belli olmaz tabi. Ülkemizde şimdiye kadar uygulanan seçim sistemi olsaydı, İYİ parti ne kadar oy alır, kimler barajı geçer, kimler meclis dışı kalır diye tartışır olabilirdik. Ancak Başkanlık sistemine göre seçim yapılacağından,daraltılmış,genişletilmiş bölge tartışmalarını sonu ne olacağı belli olmadığından dolayı İyi partinin şansının çok fazla olmadığını düşünüyorum. Sonuç;Genel başkanı bayan olması nedeniyle başarılar diliyorum,yolu açık olsun.

Dolmuş beklerken Konya'lı olduğunu anlatan yetmişli yaşlarda ki büyüğümüzü hastaneye nasıl gideceği konusunda yardımcı olmaya çalışırken, ayak üstü babasının İstiklal savaşında yediği mermi sonucunda bağırsaklarının dışarıya çıkarak savaştığını ve aynı babasının savaştan sonra, o zamanlar Konya'nın neresinde olduğunu bilmediğim bir heykelin önünden geçerken babasının heykeli göstererek kim olduğunu biliyor musun diye sorduğunu, onun da bilmediğini söyleyince babası ona bizim babamızdır diye öğretmiş. Çocuk aklı da olsa babasının soruyu soran kişi olduğunu göre heykeldeki kişinin baba olduğunu büyüyünce anlayacaksın diye anlatmış Konyalı amcama.

Yarının arefesi diye bu gün bu anıyı paylaştım. Bu topraklarda işgali kabul etmeyip şehit olan şehitlerimizi saygıyla anıyor tüm yurtseverlerin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.