19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Spor

7 Kasım 2017, Salı 14:44

İŞİTME ENGELLİ FUTBOLCULARA BÜYÜK AYIP LİGİN ADINI SAĞIRLAR LİGİ YAPTILAR

Torbalı İşitme Engelliler Spor Kulübü'nün de mücadele ettiği ligin adı değişti. Artık kullanılmayan ve terk edilen '' Sağırlar '' ibaresinin konulması tepki çekti.

Torbalı İşitme Engelliler Spor Kulübü'nün de mücadele ettiği ligin adı değişti. Artık kullanılmayan ve terk edilen '' Sağırlar '' ibaresinin konulması tepki çekti.Türkiye Futbol Federasyonu, işitme engellilerin oynadığı ligin adını "Turkcell Sağırlar Futbol Süper Ligi" olarak değiştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan ligin adı "Turkcell Sağırlar Futbol Süper Ligi" olarak değişti."

MEHMET AYAN: BU YAPILAN AYIP

Lig Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ayan, lige sağırlar isminin verilmesine sert tepki gösterdi. Ayan Twitter üzerinden verdiği mesajda "Ayıp ya! İşitme Engellilere ayıp, Turkcell'e ayıp, topluma ayıp, engellilere ayıp!!! Ayıpoğlu ayıp! Bu isim değişikliği bizzat İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından talep edilmiştir! Kesin bilgi" açıklamasını yaptı.