16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

31 Mayıs 2017, Çarşamba 13:51

İŞÇİLERİN GREVİ 8.GÜNÜNDE

Bir haftayı aşkın süredir grevde olan Form Mukkavva işçilerini ziyaret eden deri ve belediye işçileri dayanışma mesajları verdi.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenlerinin düşük zam dayatmasından kaynaklı anlaşmaya varamayan Torbalı Ayrancılar Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu olan Selülöz İş üyesi Form Korucuyu Ambalaj işçilerinin grevi sekizinci gününde de tam katılımla ve aynı kararlılıkla devam ediyor. Grevdeki işçilere destek ziyaretleri de sürüyor. İşçileri, Türk İş'e bağlı DERİTEKS İzmir Şube üyesi Sepiciler Deri işçileri ve Belediye İş İzmir 2 Nolu Şube üyesi işçiler ziyaret etti. Servislerle Form Mukavva önüne gelen Sepiciler Deri işçileri “Şişecam'dan Form Mukavva'ya Zafer Direnen Emekçilerin Olacak” pankartı açtılar. Ziyaret esnasında işçiler hep birlikte “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır”, “Adalet yoksa işgal edeceğiz' ve 'Yaşasın sınıf dayanışması sloganlarını attılar.

DİRENEN İŞÇİLER YALNIZ KALMAMALI

Burada konuşma yapan DERİTEKS Şube Başkanı Makum Alagöz, deri işçilerinin mücadelelerle kazanımlarını elde ettiğini hatırlatarak, “Hiç bir zaman mücadeleniz karşılıksız kalmayacaktır. Umutsuz olmayın. Şimdilik temsili düzeyde geldik ama Türk İş buraya çağrı yaptığında bütün şubeler olarak kitlesel bir şekilde buraya geleceğiz. Sizler asla burada yalnız kalmayacaksınız. Şişecam'dan Form Mukavva'ya direnen bütün işçilerin yanında olmalıyız. Bu süreç içerisinde direnen emekçiler asla yalnız kalmamalı. Bu dönem tüm emekten yana örgütlerin ayrım yapmaksızın mücadelelere destek vermeleri gerekiyor. İşverenler topyekün hepsi örgütlü ama aynı birlikteliliği sendikalar sağlamıyor. İşçi mücadelelerinin yolu da dayanışmadan geçiyor” dedi.

FABRİKADA ÜRETİM TAMAMEN DURDU

TİS süreçleri anlaşmazlıkla sonuçlanan Form Mukkavva Fabrikasında toplamda 6 maddede uzlaşma sağlanamadı. Ücret ortalamasının 1500 lira civarında olduğu fabrikada, sendika ve işçiler 450’şer lira zam isterken patronun teklifi 175 lirada kaldı. Fabrikada çalışan 43 işçinin 40’ı greve çıkarken 3 işçi de yasal zorunluluk nedeniyle fabrika içerisinde. Fabrikada, üretim tamamen durmuş durumda. (Kaynak : Evrensel gazetesi)