23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

28 Şubat 2017, Salı 08:55

İŞ GÜVENLİĞİNİN SADECE ADI VAR

Ertuğrul Mahallesi'nde bir sitede 4 katlı bir binanın iskelesinde hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışan işçiler bu kadarına pes dedirtti. Dört katlı bir binanın dış cephesinde çalışma sürdüren işçiler kafalarında baret ve bellerinde emniyet halatı olmadan çalıştı.

Ertuğrul Mahallesi'nde bir sitede 4 katlı bir binanın iskelesinde hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışan işçiler bu kadarına pes dedirtti. Dört katlı bir binanın dış cephesinde çalışma sürdüren işçiler kafalarında baret ve bellerinde emniyet halatı olmadan çalıştı. Hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışan işçiler, görenlerin yüreklerini ağızlarına getirdi.

HATALARDAN DERS ALINMIYOR

Hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışan işçilerin, iskelede üst kata çıkıp, alt kata indikleri de görüldü. Tehlikeye hiç aldırış etmeyen işçiler, adeta canlarını hiçe sayarak çalıştı. Öyle ki işçilerin zaman zaman iskeleden aşağıya sarkarak tek ayak üzerinde çalıştığı da görüldü. İş kazaları ve işçi ölümleri oranlarının bu kadar yüksek olduğu ülkemizde, işçi ve iş verenlerin pervasızlığı bu kadarına pes dedirtti. Üstelik iş güvenliği yönetmeliğine göre güvenlik önlemi alınmadan çalışılmasından işçiler de iş verenler de eşit derecede sorumlu. HASAN DEMİR