20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Eylül 2017, Cumartesi 08:56

İNSANLIK ONURU ÖLÜME SAYGI

Komşumuzda hayatını kaybeden olunca televizyon bile açılmazdı. Televizyon da yokken cenaze evine yemekler götürülürdü. Paylaşırdık yiyeceğimizi, ortak olurduk acılarına. Belediyelerin şimdiki gibi eften,püften vergi almadığı dönemlerdi. Fazla geliri olmayan belediyeler pide,ayran gönderemezlerdi çünkü.

Ah şehir hayatı ah, ah teknoloji ah yok ettin insani davranışlarımızı. İlçemizde yürek burkan ölümler yaşayınca, Ülkemizde ölüye saygının geldiği noktayı görünce başka şey yazamazdım. Bütün ölümler erken ve üzücüdür Genç yaşta olunca daha da çok üzücü. Paylaşacağım üzüntülerde ki kişilerin hiç birini tanımam, Aynı İlçe'de yaşıyor olmamız yeter bana.

Rengi,siyasi görüşü,dini inancı ve yaşam biçimi ne olursa olsun. Cevdet Sardık'ın yeğeni Melek Sardık DAHA YİRMİ ALTI YAŞINDAYDI.Murat Menci kalp krizi sonucu DAHA OTUZ İKİ YAŞINDAYDI. MHP eski ilçe başkanı Musa Serbest'in oğlu Behlül Can Serbest DAHA YİRMİ DÖRT YAŞINDAYDI.

Bizler erken gelen ölümlerle daha önceleri de karşılaştık. Çok acı. Yukarıda saydığım ÜÇ İSİME RAHMET, AİLE YAKINLARINA SABIR DİLİYORUM. BAŞINIZ SAĞ OLSUN.

Ölümlere saygı gösterip etkinliklerini ara verenleri de tebrik ediyorum. Ölümü,cenazeyi,mezarı saygı göstermeyenleri kınıyorum. Kabuk bağlamasın yaralar, kaşıyın daha çok kaşıyın, Ayrıştırın daha çok ayrıştırın, Birileri bir taraftan,diğerleri bir taraftan daha çok bölün ki; DAHA ÇOK ÖLELİM.

İnançlı insanlar için anımsatmakta yarar var; Cenaze geçerken Peygamber ayağa kalkar, Yanındaki Sahabeler ya Muhammet -Bu cenaze Yahudi cenazesidir, niye ayağa kalkıyorsun diye sorarlar Peygamber; Bütün ölümler üzücü ve korkunç bir şeydir Cenazeyi gördüğünüzde ayağa kalkınız der.

ÇOK ŞEY KAYBETTİK!