16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Mayıs 2017, Pazartesi 08:32

İNSANLIĞI KAPATIYORUZ AÇLIK GREVİNDEYİZ

Açlık grevinde Semih ile Nuriye.

Ruhunu açlıkla doyuranlara sahip çık Türkiye.

Açlıklarının 66. günü devam direnişe!!! Gözyaşları düşüyor içime. “Bu konuda netiz, işimizi geri istiyoruz” diyor Nuriye.

Peki bu insanlar neden ihraç edildi? Niye ? Bilen var mı? Var mı bilen bir kimse?

Binlerce akademisyen öğretmen ihraç edildi Niye? Sanırım bu sorulara Nazım cevap veriyor. “ Onlar umudun düşmanıdır sevgilim, akarsuyun, meyve çağında ağacın, serpilip gelişen hayatın düşmanı” diyor usta.

Açlık grevi nedir? Nasıl yapılır? Açlık grevi, yemek yemeyi tamamen yada büyük bir oranda ret edilen, barışçıl bir protesto yöntemidir.

Protesto edilenler ve halk arasında suçluluk duygusunu uyandırmak veya tetiklemek için yapılır.

Konumuza dönersek Nuriye ile Semih bu açlık grevinde bu suçluluk duygusunu bizlere yeterince yaşattılar. “Onlar toprakta karınca suda balık kadar çokturlar.” Bizler bu onurlu eylemin halk olarak arkasındayız, destek veriyoruz. Nuriye “ Bu bir irade savaşıdır. Halkın desteği ile kazanacağımıza inanıyoruz” diyerek aslında halka olan güvenini göstermektedir.

En hakiki yargı iktidar değil halktır. Halk son sözü emekçiler için söyleyecektir.

Başta Ankara ile birlikte şuan ülkenin bir çok yerinde destek eylemleri başlamış bu konu bazı milletvekilleri sayesinde meclise kadar ulaşmış durumdadır. Zafer yakındır. “Uyuyanlar arasında Uyanık olmanın acısı bu. Sevgisizler arasında Sevmenin acısı bu. Hayat bu. “ Çetin Akyıl.

Bu yazıyı yazmamı daha önceleri bekleyenler vardı. Bu eylemin yakın takipçisiydim. Onların affına sığınıyorum. Bu yazıyı yazmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. “Kendimi hayata adadım, hayatı tanımlayamıyorum.” Der ya şair.

Aslında hayatı tanımlamak çok basit. Hem de tek kelime. DİRENMEK. İŞTE NURİYE İLE SEMİH GİBİ DİRENMEK.

Yaşamak bu yangın yerinde hayatın tanımı budur. “Ne açlık ne zulüm ne de kan. Ancak biz kazandığımız zaman. Ve bütün insanlık insanca yaşadığı zaman.”

Adnan Yücel #NuriyeVeSemihinAçlığınaSesVer #NuriyeVeSemihYaşasın Selam olsun ruhunu açlıkla doyuranlara!!! Direne direne kazanacağız!!!