19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

31 Mayıs 2017, Çarşamba 12:58

İNŞAAT USTASI BABANIN ŞAMPİYON KIZI

TEOG sonuçları bugün sabah açıklandı. Şuana kadar Torbalı’dan üç öğrencinin tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye şampiyonluğunu paylaştığı kaydedildi. TEOG ikinci dönem sınavında ful çıkaran üç öğrenciden biri olan Öznur Elmastaş, birinci dönem sınavında da ful çıkararak birinci olmuştu.

TEOG sonuçları bugün sabah açıklandı. Şuana kadar Torbalı’dan üç öğrencinin tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye şampiyonluğunu paylaştığı kaydedildi. TEOG ikinci dönem sınavında ful çıkaran üç öğrenciden biri olan Öznur Elmastaş, birinci dönem sınavında da ful çıkararak birinci olmuştu. Çetineller Ortaokulu öğrencisi olan Öznur Elmastaş, her iki sınavda da ful çıkararak Türkiye’de alınabilecek en yüksek puana ulaştı. Torbalı’nın gururu olan Öznur Elmastaş’ın aldığı puan, Türkiye’deki tüm liselere girmesine yetiyor.

TERCİHİ İZMİR FEN LİSESİ

İki TEOG sınavında da tüm soruları doğru cevaplayan Öznur Elmastaş’ın diploma puanı da oldukça yüksek. Genç şampiyona ülkedeki tüm liselerin kapıları ardına kadar açık. Genç şampiyonun tercihi ise İzmir Fen Lisesi’nden yana olacak. İzmir Fen Lisesi’ni tercih listesinin başına yazacak olan Elmastaş, bu okula yerleşecek. Torbalı’ya büyük bir gurur yaşatan şampiyon öğrencinin hayalindeki meslek ise tıp hekimliği. Liseden sonra tıp fakültesi okumak isteyen Öznur Elmastaş, başarılı bir cerrah olarak kariyer yapmak istiyor.

SEVİNCİNİ AİLESİ VE ÖĞRETMENLERİYLE PAYLAŞTI

Çetineller Ortaokulu öğrencisi olan 14 yaşındaki Öznur Elmastaş, okuluna ve ailesine büyük bir gurur yaşattı. İnşaat ustası olan bir babanın kızı olan genç kız, ailesinin sarf ettiği emeklerin karşılığını fazlasıyla verdi. Tüm Türkiye’ye örnek olan genç kız, şampiyonluk sevincini ailesi ile paylaştı. Tebrikleri kabul eden şampiyon öğrenci, emeklerinden dolayı ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti. HASAN DEMİR