26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

27 Mayıs 2017, Cumartesi 09:07

İNANÇ

Bataklık coğrafyasında temiz kalabilen,iyi yürekli,kalbi temiz, çalmayan ,emek sömürmeyen,yalan söylemeyen,hırsızlık yapmayan inançlı insanların Ramazanını kutlarım.İyi şeyler getirmesini dilerim. İnanmak,inançlı insan olmak,vicdanlı olmak,merhametli olmak. İnandığın şey her ne ise,başkalarına baskı aracı olarak kullanmamak doğru olanı.

Doğduğun coğrafyanın genel inancı ne ise,moda takip eder gibi inanmamak.Bilerek,öğrenerek,kendini geliştirerek inanmak inandığın düşünceyi. Karşındaki İnsanın hangi düşünceye sahip olduğunu öğrenmeden, genelleme yaparak sadece kendi düşünce sistemini doğru kabul edip uygulamaya çalışmak hiç doğru değil.

İnanç denince akla ilk gelen,bütün dinlerde ve bütün coğrafyalarda dini inanç akla geliyor. Oysa siyasi görüşte bir inançtır.Hatta diye başlayacağım (baskıdan dolayı)herhangi bir olguya inanamamak da inançtır sanırım. Yanılgı;Benim gibi düşünüyor ise,benim gibi inanıyor ise,benim gibi İbadet ediyor ise,benim gibi yaşıyor ise çok iyi,doğru şeyler.Yok bu yazdıklarımın tersi ise kişi kötü ve kaka.Olmaz. Olması gereken,yapmamız gereken,ruhi durumu bozuk olanları dışarı da tutarak söyleyeyim,bütün fikirler kendine göre iyi şeyler için mücadele ettiğini söylediğinden saygı gösterir isek hepimiz kazançlı çıkarız.

İstediğiniz gibi düşünün,istediğiniz gibi yaşayın ancak sizin özgürlüğünüz başkalarının özgürlük alanına zarar vermeyen Demokrasi düşüncesine sahip olabilir isek,sorunlarımızın çoğunu aşmış oluruz. Çok şey söylenip,çok şey yazılabilir aslında.Benim özetim şudur;İyi İnsan olmaya çalışmak.

İyi İnsan olabilmek için de,daha çok çalışmamız gerek,daha çok şey düşünmemiz gerek,daha çok ekmek yememiz gerek derler ya,işte tam da öyle bir şey inançlı olmak. Benim gördüğüm ve benim yaşadığım şeyler,Ülkemiz için,coğrafyamız için hiç de hoş şeyler değil.Toplumsallıktan uzaklaşıp bireyselleştikçe,batağa doğru sürükleniyoruz.

Sadece bu ay değil diğer on bir ayda da, iyi insan olma çalışmalarında da görüşmek üzere ramazanınızı kutlarım.

Sevgi ve saygıyla kalın.