29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

3 Şubat 2017, Cuma 12:50

İLÇE TARIM MÜDÜRÜ UYARDI

Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hakan Karakaya, kaçak hayvancılığına karşı vatandaşları uyardı

Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Hakan Karakaya, kaçak hayvancılığına karşı vatandaşları uyardı. Kulak küpesi olmayan hayvanların alım, satım ve nakliyesinin yasak olduğunu hatırlatan Karakaya, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların bu kurala uymalarını istedi. Kulak küpesi, pasaport ve sevk belgesinin zorunlu olduğunu ifade eden Karakaya, bu belgeler olmadan hayvan alıp satan ve taşıyan kişilerin hayvan kaçakçılığı suçu işlemiş sayılacağını ifade ederek, bu suçun ağır cezalar içerdiğini söyledi.

CAYDIRICI CEZALAR VAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetmeliğine göre her hayvanın kulak küpesi olması gerektiğini belirten Müdür Karakaya, polis, jandarma ve ilçe müdürlükleri tarafından hayvan kaçakçılığına karşı etkin mücadele yürütüldüğünü söyledi. Son dönemlerde çok sayıda küpesiz satılan yada nakliyesi yapılan canlı hayvan yakalandığını ifade eden Karakaya, ağır para cezaları kesildiğini belirtti.

HAYVAN KAÇAKÇILARINA GÖZ AÇTIRILMIYOR

Hayvan kaçakçılığının önlenmesi ve hayvan hastalıklarının salgına dönüşmesinin önlenmesi için etkin bir mücadele sergilendiğini ifade eden Karakaya, "Kulak küpesi hayvanın kimliğini gösterir ve takılması zorunludur. Kaçak hayvancılığı önlemek ve hayvan hastalıklarının yayılmasını önlemek için jandarma, polis ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından etkin mücadele sürdürülmektedir” dedi.