29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

26 Mayıs 2017, Cuma 10:04

İKİZ TUĞRA KARDEŞLER!

Torbalı Belediyesinin tarihi ikiz kız kardeşler anıtı yerine koyduğu Ayyıldızlı Tuğra Motifinin bir benzeri daha olduğu ortaya çıktı.

Torbalı Belediyesi tarafından gece yarısı operasyonu ile sökülen ikiz kız kardeşler anıtı yerine Ayyıldızlı Tuğra motifi konulmuştu. Bazı kesimlerden yoğun tepki alan motif ulusal basında da uzun süre gündem olmuştu. Tuğra motifi için geniş katılım ağına sahip Change.Org sitesi de imza kampanyası başlatmıştı.

İKİZ TUĞRA KARDEŞLER!

Torbalı Belediyesinin tarihi ikiz kız kardeşler anıtı yerine koyduğu Ayyıldızlı Tuğra Motifinin bir benzeri daha olduğu ortaya çıktı. AKP’li Kocaeli Çayırova Belediyesi 13 Kasım 2014 yılında Belediye’nin internet sayfasında meydana konulacak tuğra motifini detaylı olarak anlatıyor. Torbalı Belediyesi’nin meydana koyduğu Tuğra motifi için Çayırova Belediyesinden esinlenip esinlenmediği ise bilinmiyor. Ama iki figür arasındaki çarpıcı benzerlik gözlerden kaçmıyor.

ÇAYIROVA BELEDİYESİ NE YAPTI?

13 Kasım 2014 yılında Kocaeli Çayırova belediyesinin sayfasında ‘’ Tuğra ve Ayyıldız göz dolduruyor ‘’ başlığı ile duyurulan çalışma için belediye sayfasında şunlar yazılmış ‘’Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin talimatı ile projelendirilen ve yapımına başlanılan peyzaj ve ışıklandırma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Fatih Tüneli üstünde başlatılan çalışma çerçevesinde led ışıklı dekoratif ağaçların yanı sıra tuğra ve ay yıldız görseli için çalışmalar başlatıldı. Çayırova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar neticesinde ilçenin görünümüne renk katacak olan tuğra ve ay yıldız görseli let ışıklar ile çevrili olarak Çayırova akşamlarına renk katacak. Kısa bir süre içerisinde tamamlanması planlanan tuğra ve ay yıldız görselinin çalışmasını sıkı tutan belediye, ilçenin değişik noktalarında farklı çalışmalar gerçekleştirecekler’’