25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Temmuz 2017, Cumartesi 14:30

İDAM İSTERUK

Gelen gideni aratır sözü vardır.Yeni şeyler arama,farklı şeyler bekleme,haline sükür et,yargılama gibi anlamlar için söylenmiştir de,biz şimdiki zamanlar da eski günlerimizi çok arar olduk.Ülkemizin özellikle son yılları,eskiyi mum ile arar olduk.Gerilim siyaseti,terör,darbe girişimi,yitip giden canlar,ucuz İnsan hayatları,seviyeye muhtaç söylemler,komplolar,davalar,tutuklanmalar karmakarışık ortam.Benim aklımın ermediği bir şeyler oluyor ama,ne olacak zaman ne gösterecek bekleyip göreceğiz hep beraber.

Kafamıza takılan bir,kaç soru sormaya kalksak eminim fetöcü damgası yeriz bu günlerde.Hiç bir araştırma şirketinin aklına gelmez,gelse de korkudan şu soruyu soramaz.On Beş Temmuz darbe girişimi hakkında kafanızda soru işareti oluştu mu?Oluştu ise korkmadan sorabilir misiniz? Dedim ya eskiyi mum ile arar olduk. On Beş Temmuz Faşist darbe girişimi de öyle.İlkel Kızı derililer bile reise karşı darbe girişimi böyle olmamıştır. Tiyatro,komedi dediğimizde yazacaklarıma kızmayın sakın,darbeciliğin de bir ahlakı olur canım,insan da biraz akıl olur.

Köprüde yolun bir tarafını tut diğer taraftan geçenler film çekiliyor sanır.Al sana komedi. Topu,topu hepsi İki Uçak,birkaç helikopter,üç beş tank hepsi bu kadar.Aklını peynir ekmek ile yedin o saatte.Hoş başarılı olsalar idi, şu anda darbeci askerler Milli kahraman olurlardı ya.Adil bey hangi makam da olur idi bilmem.İki İl'de ve Marmaris'te yaşanan çatışmalar sonucu,tankların hiç ateş ettiğini görmediğimiz halde İki Yüz Elli insan canı,yazık. Ya darbe girişimi daha kapsamlı olsa idi düşünmek bile istemiyor insan. Kaybedilen canlar için anma etkinliklerinde idam isterük haykırışları duyuyoruz. Kan, Kan ile yıkanır ise yine kanlı sahne ile karşı kaşıya kalırız. Ki idam denen olay, ülke geçmişinde yaşanılan idamların, olayları ve acıları sonlandırmadığını gösterdi bize.

Yapmamız gereken yaşanılan olayları iyi irdeleyip,nasıl bu hale geldik diye öz eleştiri yaparak,bir daha aynı hataları yapmamaya çalışarak uyarıldığı halde yanlış yapan kötü ruhlu insanları hukuk kuralları içinde cezalandırmak.Bizden bir,sizden İki sonu nereye varır bunun. Atatürk hava alanında tankların arasından geçme muhabbeti de ilginç.Darbe girişimi muhalefet partisine karşı yapılmadı değil mi?

Kaldı ki muhalefet lideri ile berber aynı uçakta yolculuk eden Hayati Yazıcı Bey de tankların üstüne çıkmış Bayrak sallamıyordu.Onu soran yok. Sen orada saklandın,ben burada saklandım sözleri ooff,off sıktınız gerçekten,darbeyle mücadeleniz de sıktı inanın ki.Meclis araştırmama komisyonu sonucu ne oldu?Fiyasko.Darbenin siyasi ayağı yok ise,O zaman siyasi elleri ortaya çıkarın.Her yerde varlar ancak siyasette yok çocuklar bile güler insana.

Din kisvesi altın da yapılan On Beş Temmuz Faşist Darbe girişimini lanetliyorum.Kahrolsun bazı şeyler.