18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Eylül 2017, Cumartesi 16:16

HIZ TESPİT SİSTEMİ TORBALI’YA KURULDU CEZA YAĞDI

İzmir – Aydın Otobanına konulan elektronik hız sınırı sistemi Torbalı’da da hayata geçti. Artık Türkiye genelinde uygulanacak olan uygulama bir haftadır Torbalı’da da uygulanıyor.

İzmir – Aydın Otobanına konulan elektronik hız sınırı sistemi Torbalı’da da hayata geçti. Artık Türkiye genelinde uygulanacak olan uygulama bir haftadır Torbalı’da da uygulanıyor. Bir haftalık uygulama kapsamında Torbalılılar ilk trafik cezalarını yemeye başladılar. Ancak, uygulamanın başladığı bilgisinin yaygınlaşmasıyla sürücülerin daha dikkatli davranması ve cezaların azalacağı tahmin ediliyor.

CEZADAN KAÇIŞ YOK

Uygulama, otobana giriş ve çıkış gişelerindeki süre tespiti yapan cihazlarla gerçekleşecek. Torbalı’dan otobana giren bir kişinin İzmir gişelerinden yada Aydın gişelerinden ne kadar sürede çıktığına bakılacak. Aradaki zaman farkı, mesafeye bölünerek aracın hareket hızı tespit edilecek. Böylelikle aracın hız sınırını aşıp aşmadığı tespit edilecek. Hız sınırını aştığı tespit edilen araçlara elektronik ortamda para cezası kesilerek, cezalar araç sahiplerine tebliğ edilecek. HASAN DEMİR