25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Ağustos 2017, Pazartesi 10:40

HIRSIZLAR ÇALMAKTAN O KOYMAKTAN BIKMADI

Çamlıca’da öyle biri var ki, her gün köyün her iki mezarlığına ve mezarlıkların önüne yaptırdığı hayrata bakım yapıyor. Üstelik bunu görevi olduğu için değil gönüllü olarak yapıyor.

Çamlıca’da öyle biri var ki, her gün köyün her iki mezarlığına ve mezarlıkların önüne yaptırdığı hayrata bakım yapıyor. Üstelik bunu görevi olduğu için değil gönüllü olarak yapıyor. İki mezarlıkta iki oğlu yatan Hakkı Karaca, mezarlıkların koruyucusu oldu. Ancak Karaca’nın başı hırsızlarla dertte. 2014 yılında motosiklet kazasında vefat eden oğlu Harun Karaca’nın adına yaptırdığı çeşmeye göz diken hırsızlar, vatandaşların su içmesi için çeşmeye konulan su taslarını çalıyor. Daha öncede bir çok kez çalınan su taslarının yerine yenisini alan Karaca, tekrar çeşmeye asıyor. Ancak hayrata konulan su taslarına bile göz diken hırsızlar, Karaca’ya rahat vermiyor.

İKİ OĞLUNU DA KAYBETMİŞTİ

Çamlıca’da yaşayan Hakkı Karaca, 1995 yılında büyük oğlunu 2014 yılında ise küçük oğlunu kaybetti. Liseden mezun olduğu yıl motosiklet kazasında vefat eden 18 yaşındaki oğlunun hayrı için su çeşmesi yaptırdı. Hem yoldan gelip geçenlerin hem de mezarlığa gelenlerin kullanabildiği bu çeşme son derece faydalı olmuştu. Her gün mezarlıkları ve çeşmeyi ziyaret eden Karaca, insanların su içmesi için aldığı tasların çalınmasına üzülüyor. Hırsızlara tepki gösteren Karaca, “insanların su içtiği tası bari rahat bırakın” diye seslendi. HASAN DEMİR