20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Nisan 2017, Perşembe 11:43

HEYKELİ KALDIRDIM SEVABA GİRDİM

Ülke genelinde de gündem olan ana tanrıça heykelinin kaldırılmasıyla ilgili konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, heykeli kaldırarak sevaba girdiklerini belirterek "Müslüman mahallede tanrıça heykeli olmaz’ dedi

Ülke genelinde de gündem olan ana tanrıça heykelinin kaldırılmasıyla ilgili konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, heykeli kaldırarak sevaba girdiklerini belirterek "Müslüman mahallede tanrıça heykeli olmaz’ dedi. Geçtiğimiz hafta Torbalı'nın Atatürk Meydanı'nda yıllardır yer alan tanrıça Demeter ve kızı Kore'nin (Pershephone) heykelleri belediye tarafından kaldırılarak yerine Osmanlı tuğrası konulmuştu. Şimdiye kadar konuyla ilgili konuşmayan belediye başkanı Adnan Yaşar Görmez, dün AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın Ayrancılar'da düzenlediği evet mitinginde ilk kez açıklama yaptı. Yerine konulan ay yıldızlı tuğra figürünün çok beğenildiğini iddia eden Görmez , heykeli kaldırıp, tuğrayı meydana diktikleri için sevaba girdiklerini söyledi. Müslüman bir ülkede tanrıça heykeline yer olmadığını belirten Görmez, aynı çalışmayı Ayrancılar’da da yapacaklarını söyledi.

TANRIÇA HEYKELLERİNİ MÜSLÜMAN MAHALLELERİNE DİKEMEYİZ

 Görmez "Torbalı Meydanı’na ay yıldızlı bayrağı diktik. Altına da bir tuğra koyduk; yer yerinden oynadı. Bana sorarlardı: “Orda kesik başlı iki tane heykel var bu neyin nesi” diye. Tövbe günah ama bu Müslüman millete, ana tanrıça heykelini meydana dikmek yakışır mı? Biz Müslüman milletiz. . Bunu dini şeylerden dolayı yapmadım bunu da bilin ama sevaba girdiğimin de farkındayım. Biz tanrıça heykellerini Müslüman mahallelerine dikemeyiz. O hatayı düzelttik. Bundan gocundular. Gocunsunlar. Allah’ın izniyle Torbalı’ya mührümüzü vuracağız. ” diye konuştu.