26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Nisan 2017, Cuma 10:43

HEYKEL İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Yaptığı imza kampanyalarıyla geniş bir kesimden imza toplayan sosyal medya platformu Change.Org Belediye meydanından Torbalı Belediyesi tarafından kaldırılan ikiz kızlar heykeli içinde imza kampanyası düzenledi

 Yaptığı imza kampanyalarıyla geniş bir kesimden imza toplayan sosyal medya platformu Change.Org Belediye meydanından Torbalı Belediyesi tarafından kaldırılan ikiz kızlar heykeli içinde imza kampanyası düzenledi. Hermes Arkeoloji Topluluğu tarafından Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi. '''4 Mart gecesi İzmir’de esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Demeter ve kızı Persephone heykelinin yerine İzmir Torbalı Belediye Başkanı tarafından Osmanlı tuğrası dikildi. Demeter ve Persephone heykeli İzmir’de antik kentlerden biri olan Metropolis’te bulunmuştu. Heykelin bir kopyası İzmir Torbalı Belediyesi’nin meydanına dikilirken, orijinali ise İzmir Arkeoloji Müzesi’ne götürülmüştü.

BELEDİYENİN SAVUNMASI 

Bu olayın dikkat çekmesi üzerine Torbalı Belediye Başkanının açıklaması şöyle oldu: “Torbalı Meydanı’na ay-yıldızlı bayrağı diktik. Altına da bir tuğra koyduk; yer yerinden oynadı. Bana sorarlardı ‘Orada kesik başlı iki tane heykel var, bu neyin nesi?’ diye. Tövbe, günah; ama bu Müslüman millete ana tanrıça heykelini meydana dikmek yakışır mı? Biz Müslüman bir milletiz. Biz Türk’ü ile, Kürt’ü ile, Laz’ı ile, Çerkez’i ile Müslüman bir milletiz. Bunu dini şeylerden dolayı yapmadım, bunu da bilin ama sevaba girdiğimin de farkındayım. Biz tanrıça heykellerini Müslüman mahallelerine dikemeyiz. O hatayı düzelttik. Bundan gocundular, gocunsunlar. Allah’ın izniyle Torbalı’ya mührümüzü vuracağız.”

UCUBE HEYKEL’DEN OSMANLI TUĞRASINA

Belediye Başkanına, artık hiçbir toplumun Antik Yunan mitolojisindeki tanrı ve tanrıçalara tapmadığını buradan hatırlatmak istiyoruz. Bu zihniyet, her konuşmada gençlere yerli ve milli olgusunu empoze etmeye çalışanların zihniyetiyle aynı zihniyettir. Yenilerinin olmasını engellemek ve dur diyebilmek için başlattığımız kampanyamızı imzalarsanız bizlere yardımcı olmuş olursunuz.

https://www.change.org/p/izmir-torbal%C4%B1-belediyesi-izmir-torbal%C4%B1-daki-demeter-ve-persephone-heykelinin-eski-yerine-geri-konmas%C4%B1n%C4%B1-istiyoruz?recruiter=709122827&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink