29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Temmuz 2017, Pazartesi 08:48

HERKES GİTTİ SADECE ONLAR KALDI

Torbalı Belediyesi’nin yeni hizmet binasını yapmak istediği mevcut garaj alanındaki esnaf, gelen baskılara dayanamayarak dükkanları boşaltmıştı. Ancak dört esnaf, harabeye dönen garajda ticaret faaliyetlerine devam ediyor.

Torbalı Belediyesi’nin yeni hizmet binasını yapmak istediği mevcut garaj alanındaki esnaf, gelen baskılara dayanamayarak dükkanları boşaltmıştı. Ancak dört esnaf, harabeye dönen garajda ticaret faaliyetlerine devam ediyor. İki kahvehane, bir börekçi ve bir diğer dükkanın halka hizmete devam etmesi sayesinde, garaj bütünüyle hayalet şehre dönmedi. Ancak boşaltılan dükkanların belediye tarafından yıkıldığı garaj, tümüyle virane halde.

YAKINDA TAMAMEN YIKILACAK

Hatırlanacağı üzere, Torbalı Belediyesi yeni binasını garajın olduğu alana yapmak istemiş ve garaj esnafına dükkanlarını boşaltmalarını tebliğ etmişti. Ancak buna rağmen Torbalı Belediyesi garaj esnafına gidecek yer göstermeyince esnaf direnmek durumunda kaldı. Torbalı Belediyesi’nin zemin etütü çalışması adı altında önce kazı yapması ve psikolojik baskı yapası nedeniyle, esnaf dayanamayarak dükkanları boşalttı. Boşaltılan dükkânların kapı ve pencereleri dahi sökülerek harabe hale getirildi. Diğer dört dükkanın ise daha ne kadar direnebileceği merak ediliyor. HASAN DEMİR