20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Eylül 2017, Cuma 09:32

HEM UNUTULAN MESLEĞİ YAŞATIYOR HEM İKİ ÇOCUK OKUTUYOR

Ödemişli Selahattin Uzun, 27 yıldır Torbalı'da süpürge satıyor. Süpürgeleri kendi eli ile yapan Selahattin Uzun, el emeği göz nuru süpürgeleri satarak, hem geçimini sağlıyor, hem de iki çocuğunu okutuyor.

Ödemişli Selahattin Uzun, 27 yıldır Torbalı'da süpürge satıyor. Süpürgeleri kendi eli ile yapan Selahattin Uzun, el emeği göz nuru süpürgeleri satarak, hem geçimini sağlıyor, hem de iki çocuğunu okutuyor. Torbalı'daki tek el yapımı süpürge satan kişi olan Selahattin Uzun, yaptığı süpürgeleri Perşembe günü kapalı pazaryerindeki tezgahında satıyor.

GÖZ NURU EMEĞİNİ UYGUN FİYATA SATIYOR

64 yaşındaki Selahattin Uzun'un asıl mesleği tekstil ustalığı idi. Ancak uzun yıllar çalıştığı şirket iflas edince Uzun işsiz kaldı. 1990 yılında süpürge işine karar veren Uzun, satın aldığı süpürge otları ile evde süpürge yapmaya başladı. Haftanın beş günü süpürge yapan Selahattin Uzun, bu süpürgeleri Perşembe günleri Torbalı'da, Cuma günleri ise Bayındır'da satıyor. Uzun'un el emeği göz nuru süpürgelerin fiyatı ise son derece uygun. Süpürgeler 7 buçuk liradan alıcı buluyor. HASAN DEMİR