24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Haziran 2017, Pazartesi 08:23

HAZİRAN DA ÖLMEK ZOR

Gündemi yerel ve genel olarak iki türde işlemeye çalışacağım. Yerelden başlayayım. Her ne kadar koyu bir Göztepeli olsam da Torbalı Belediyesinin Göztepe'ye 110 dönüm arazi vermesini doğru bulmuyorum. Belki reklamın iyisi kötüsü olmaz gibi bir algı olsa da bu algı konumuzla örtüşmüyor. Neden derseniz anlatayım.

Torbalı'nın amatör bir çok spor takımı var. Onlara üvey evlat muamelesi yapılmış oluyor. Onlara neden destek olunmuyor? 110 dönüm değil 3-5 dönümde yeter hani. Göztepe semt takımıdır. Semtinde yatırımları zaten var. Adamların oynayacağı stat yok. Yetkililer bu konuyla ilgilenirse daha iyi olur. Torbalı'da yapılacak tesisin Torbalı'ya bir faydası olacağını sanmıyorum. Gelelim başka bir konuya sosyal medyada ki “zeytinime dokunma” protestosu gelişerek meydanlara ulaştı. Tepki büyüdü ve gelişerek Ankara'ya uzandı. İlk etapta zeytinliklerin sanayiye açılma tasarısı komisyona geri dönmüştü. Yeni bir gelişme olarak komisyondan da kaldırıldı. Halkın gücü kazandı.

Bu arada Torbalılı zeytinciler Ankara'ya CHP merkezine giderek genel başkana zeytin fidanları hediye ettiler. Kendilerini tebrik ediyorum. Torbalı köylülerinin en büyük kazancı zeytinlikler. İmara açılacak tarlalar kime ne yararı olabilir ? Köylüler ne yer içer? Bölgemizde yeterince fabrika depo var. Çoğu da boş. Haliyle bu tasarı Torbalı için anlamsız. Torbalı gelişiyor çekemiyorsunuz diyorlar. Keşke gelişse de çekemesek. Her yer beton olunca maalesef gelişilmiş olmuyor. Büyüklerimizden dinlerdik. Bence 60'lı 70 li yılların Torbalısı bu zamanki Torbalı’dan daha güzel olsa gerek. O zamanlarda kurşun fabrikası yoktu mesela. İnsanlar zehirlenmiyordu. Herkes sağlıklıydı. Şu an beğenilmeyen eski devlet hastanesi yetip artıyordu. Suriyeliler de yoktu. Bira ile çay aynı mekanda bulunuyordu. İnsanlar daha moderndi. Aile çay bahçeleri canlı müzikler vardı. Şimdi kimse evinden çıkıp rahat rahat gezemiyor. Her yerde kazalar hırsızlıklar oluyor. Izban bile kaza yapıyor sen düşün artık. Hele o Ertuğrul mahallesi dört yol ağzı her geçişte stres yaşıyor insan. Bu mu gelişmişlik?

Gelelim genel gündeme. Enis Berberoğlu tutuklandı ondan bahsetmek istiyorum. Tepki çığ gibi büyüdü. CHP meydanlara indi. Ben isterdim ki bu meydanlara inmeyi çok daha erken yapılmalıydı. Bir çok Hdp li vekil tutuklandığında meydanlara inilmedi. Eğer demokrasi savaşı veriyorsanız haksız olarak tutuklanan her insana sahip çıkmalısınız. O zaman insanlar demokrasi mücadelesi verdiğinizi anlar ve destekler. Yine de meydana inmeyi doğru buluyorum. Adalet aramak önemli. Destekliyor tebrik ediyorum.

“Haziran'da ölmek zor” Haziran Hasan Hüseyin Korkmazgil başta olmak üzere bir çok şair ve yazarımızı andığımız aydır. Ayrıca 14-15 Haziran olaylarını da hatırlatmak istiyorum. Kıdem Tazminatları hakkımızdır diyorum. Birileri sermayeye yalakalık yaparak tazminat caiz değil dese de siz onlara bakmayın. Son olarak sayın Övünç Demir'den bahsedeceğim. İşçilerin yanında grevde , zeytincilerin yanında tasarıya karşı direnişte, Ata'nın huzurunda saygıda. Daha ne olsun. Mücadelesi ve enerjisi geleceğe ışık saçıyor. Torbalı sevdalısı bu genci tebrik ediyorum.