26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

28 Mart 2017, Salı 18:38

HAYIR PLATFORMU'NDAN HIZLI BAŞLANGIÇ

Anayasa değişikliğine hayır diyen sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan Torbalı Hayır Platformu, çalışmalara hızlı başladı. Referandum için hayır cephesi oluşturan platform üyeleri, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmalara başladı.

Anayasa değişikliğine hayır diyen sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan Torbalı Hayır Platformu, çalışmalara hızlı başladı. Referandum için hayır cephesi oluşturan platform üyeleri, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmalara başladı. Platform üyeleri yürüttükleri çalışmalar kapsamında, Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası, Torbalı Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Torbalı Ziraat Odası, Torbalı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Torbalı Ticaret Odası, Türk Hava Kurumu Torbalı Şubesi, Eğitim Sen Torbalı Şubesi, Torbalı Aşık Mahsun-i Şerif Cemevi ve Eğitim İş Torbalı Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. STK’ları ziyaret eden platform üyeleri, referandum için niçin hayır oyu istediklerini anlattı. Farklı kesimleri temsil eden kişilerin platform oluşturması ve uyum içinde çalışması, diğer STK temsilcilerini de mutlu etti. Yapılan görüşmeler oldukça olumlu geçti.

PLATFORM ÖRNEK OLDU

Bugün gerçekleşen ziyaretlerin ilki Torbalı Şoförler Odası’na yapıldı. Platform üyelerini ağırlayan Başkan Cıva İsmail Akman, farklı siyasi parti temsilcilerinin ortak bir görüşte birleşip uyum içinde çalışabilmesinin örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşların, değişikliği ön gören maddeleri tam olarak anlamadığına dikkat çeken Akman, her iki cepheden de siyasetçilerin maddeleri açıklayarak niçin evet ya da niçin hayır dediklerini anlatması gerektiğini söyledi. Akman, ziyaretten dolayı teşekkür ederek sandıktan Türkiye’nin menfaatini gözeten bir karar çıkmasını temenni etti.

KUTUPLAŞMAMA VE KARDEŞLİK VURGUSU YAPILDI

Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü de odaya yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Sivil toplum kuruluşlarının siyasi kurum olmadığına dikkat çeken Gülcü, ilçede her siyasi görüşte esnaf olduğunu vurgulayarak, esnafın maddeleri iyi anlayıp hür vicdanları ile tercih yapmasını istediklerini, bu yüzden iki tarafa da eşit davrandıklarını dile getirdi. Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Mehmet Soykan da aynı vurguyu yaparak, vatandaşların kutuplaşmamasını ve kardeşçe yaşamaya devam etmelerini temenni ettiğini söyledi. Ziyaret için teşekkür eden Soykan, sonuç ne olursa olsun ülke için hayırlı olmasını temenni etti.

GİRGİN’E HAYIR CEPHESİ İÇİN DE TOPLANTI TEKLİF EDİLDİ

Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, platform üyeleri ile birlikte ilçedeki tarı faaliyetleri ve çiftçilerin durumu hakkında sohbet etti. Daha önce çiftçilere yönelik toplantı düzenleyerek İzmir Milletvekili Atilla Kaya’yı davet eden Yılmaz Girgin’e, CHP’li bir milletvekili davet ederek hayır cephesinden de bir ismi çiftçilerle buluşturması teklif edildi. Girgin bu teklifi yönetim kurulu ile birlikte değerlendireceklerini söyledi. Son olarak ziyaret edilen Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, seçim dönemlerinde ihracat ve yatırımın azaldığına dikkat çekerek sonuç ne olursa olsun ülkenin biran evvel mevcut ekonomik gücünü geri dönmesini istediğini belirtti. Halkın kutuplaşmaması gerektiğine dikkat çeken Olgun, 17 Nisan sabahında yine bir arada yaşamaya devam edileceğini söyledi. Torbalı Hayır Platformu adına açıklama yapan ADD Başkanı Emine Ece, kendilerini kabul eden tüm oda başkanlarına teşekkür edip platform olarak kutuplaşmanın karşısında olduklarını ve sağduyun yanında olduklarını ifade etti. HASAN DEMİR