19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Nisan 2017, Salı 12:30

HAYIR PLATFORMU KÖYLERE ÇIKARMA YAPTI

Referandumun yapılacağı 16 Nisan gününe yaklaşıldıkça Torbalı Hayır Platformu’nun çalışma temposu da hız kazanıyor. Çalışmalarına erken saatlerde başlayan Torbalı Hayır Platformu gece geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürüyor. Dün gündüz ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren platform, akşam ise sekiz köyü ziyaret etti.

Referandumun yapılacağı 16 Nisan gününe yaklaşıldıkça Torbalı Hayır Platformu’nun çalışma temposu da hız kazanıyor. Çalışmalarına erken saatlerde başlayan Torbalı Hayır Platformu gece geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürüyor. Dün gündüz ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren platform, akşam ise sekiz köyü ziyaret etti. Platform tarafından dün ziyaret edilen köyler Karakuyu, Karakızlar, Korucuk, Çakırbeyli, Dağkızılca, Karaot, Saipler Bozköy oldu. Platform, gittiği her yerde halkın sevgisi ve ilgisi ile karşılaşmaya devam etti.

KÖYLERDEN ÇOK YOĞUN İLGİ

Torbalı Hayır Platformu, dün ziyaret ettiği Karakuyu, Karakızlar, Korucuk, Çakırbeyli, Dağkızılca, Karaot, Saipler Bozköy’de vatandaşlarla sohbet ederek referandum kararlarını sordu. Gelen cevaplar genellikle hayır oldu. Kararsız vatandaşlarla ise uzun uzun sohbet eden platform üyeleri, anayasa değişikliği konusunda fikir edinmelerini sağladı. Vatandaşlara tek tek, değişecek olan 18 madde anlatıldı. Değişikliğin sonuçları uzun uzun açıklandı. Platform üyelerinin çabaları kararsız vatandaşların fikrini şekillendirdi.

KÖY KAHVELERİNDE HAYIR'I ANLATTILAR

Torbalı Hayır Platformu’nun farklı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinden oluşması vatandaşların takdirini kazanıyor. Bu durum, özellikle kararsız vatandaşların fikirlerinin şekillenerek hayır oyunda karar kılmasına vesile oluyor. Farklı siyasi partilerden kişilerin bir araya gelmesini, memleketin ortak bekası için çalışmak olarak algılayan vatandaşlar, hayır oyu vermeye ikna oluyor. Torbalı’nın siyasi birlikteliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan vatandaşlar, 16 Nisan’dan sonra da bu beraberliğin bozulmamasını istiyor. HASAN DEMİR