27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

15 Nisan 2017, Cumartesi 13:10

HAYIR PLATFORMU HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Torbalı Hayır Platformu, referandum öncesi dönemin son düzlüğünde de çalışmalarını yoğun tempo ile devam ediyor. Torbalı Hayır Platformu, son etkinliğinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Torbalı Hayır Platformu, referandum öncesi dönemin son düzlüğünde de çalışmalarını yoğun tempo ile devam ediyor. Torbalı Hayır Platformu, son etkinliğinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Platformun adresi, Yedieylül ve Atatürk sanayi siteleri, Metropolis Bulvarı ve Torbalı Mahallesi oldu. Esnaf dükkânlarını gezen platform üyeleri, esnaf ile sohbet etti. Torbalı esnafının kararının büyük ölçüde hayır oyu olduğu görüldü. Kararsız vatandaşlarla ise uzun uzun sohbet eden platform üyeleri, anayasa değişikliği konusunda fikir edinmelerini sağladı. Vatandaşlara tek tek, değişecek olan 18 madde anlatıldı. Değişikliğin sonuçları uzun uzun açıklandı.

SANAYİ ESNAFININ KARARI HAYIR

Torbalı Hayır Platformunun ilk adresi sanayi sitesi oldu. Sabah kahvaltısını Atatürk Sanayi Sitesi’nde yapan platform üyeleri, tek tek esnaf dükkânlarını gezdi. Platform, sanayide de sevgi ve ilgi ile karşılandı. Ziyaretler esnasında, en büyük hayır oranının sanayi sitesinde mevcut olduğu görüldü. Her on esnaftan sekizinin hayır demesi, cumhuriyet ve demokrasi adına umut verdi. Platform üyeleri ile esnaf arasında gerçekleşen sohbetlerde piyasaların durgun olduğu ve esnafın iş yapamadığı gözlemlendi. Esnaf ülkenin birçok sorunu varken gündemin referandum olmasına tepki göstererek, piyasaların bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Torbalı Hayır Platformu’nun sonraki adresleri Metropolis Bulvarı ve Torbalı Mahallesi oldu. Platform üyeleri burada da esnaf ziyaretlerini sürdürdü. Tek tek tüm dükkanlara girilerek esnaf ile sohbet edildi. 18 maddeyi açıklayan broşürler dağıtan platform üyeleri, sözlü olarak da maddeleri açıkladı. Kahvehanelerde de vatandaşlarla bir araya gelen platformun görüşmeleri, vatandaşların ilgisi nedeniyle mini toplantılara dönüştü. HASAN DEMİR