26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Nisan 2017, Pazartesi 12:41

HAYIR PLATFORMU HER KAPIYI ÇALIYOR

Torbalı Hayır Platformu, referanduma sayılı günler kala yoğun mesaisine devam ediyor. Platform, hafta sonu da tatil yapmaksızın yoğun mesaisine devam etti

Torbalı Hayır Platformu, referanduma sayılı günler kala yoğun mesaisine devam ediyor. Platform, hafta sonu da tatil yapmaksızın yoğun mesaisine devam etti. ‘Sen yoksan bir eksiğiz’ ilkesi ile ilçedeki her vatandaşa ulaşmaya çalışan platform, hafta sonu Demirci Köy, Yoğurtçular, Türkmenköy, Yeşilköy, Bahçelievler, TOKİ konutları ve Kuşçuburun mahallelerinde çalışma gerçekleştirdi. Tek tek tüm esnafların kapısı çalındı, mahalle kahvehaneleri ve pazaryerleri ziyaret edildi. Anayasa değişikliği ile ilgili hazırlanan broşürleri dağıtan platform üyeleri vatandaşları bilgilendirdi.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Torbalı Hayır Platformu’nun yaptığı ziyaretler, halkın nabzını da ortaya koyuyor. Vatandaşların fikrini alan platform üyeleri, genellikle vatandaşların sevgisi ile karşılanıyor ve vatandaşlar hayır oyu vereceklerini söylüyor. Bu durum, bir ankete gerek bırakmaksızın Torbalı’da yüzde 60’ın üzerinde hayır oyu çıkacağını gösteriyor. Özellikle toplumun içindeki farklı siyasi görüş, farklı inanış ve kesimlerden insanların hayır tercihinde birleşmiş olması dikkat çekiyor.

KARARSIZ VATANDAŞLARLA TEK TEK KONUŞULUYOR

Torbalı Hayır Platformu, mahalle ve köy ayrımı yapmaksızın ilçenin her yerini karış karış dolaşarak her insana ulaşmaya çalışıyor. Platform üyeleri, evetçi partilere mensup vatandaşlara da referandumun parti seçimi olmadığını ifade ederek hayır oyu vermelerini istiyor. Kararsız vatandaşlara maddeler ve getireceği değişiklikler tek tek anlatılarak açıklama yapılıyor. Bu durum, kararsız vatandaşların karar vermesinde etkili oluyor.

ECE ‘’ GİRİLMEYEN SOKAK KALMAYACAK ‘’

Torbalı Platformunun, gittiği her yerde vatandaşların sevgisi ve ilgili ile karşılaştığını ifade eden ADD Başkanı Emine Ece, “Çalışmalarımız sırasında aldığımız olumlu tepkiler, bu platformu kurarak güzel ve örnek teşkil eden bir iş yaptığımızı kanıtlıyor. Torbalı’da girilmeyen bir sokak bırakmadan ilçemizdeki her vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Siyasetçilerin hiç uğramadığı bazı mahallelerde platformumuzu görmek vatandaşlarımızı sevindiriyor. Demokrasi ve Türkiye adına kaygı duyan vatandaşlarımıza umut oluyor. Halkımızın sorularını yanıtlayıp onların fikirlerini de alıyoruz. Aldığımız geri bildirimler de bize umut oluyor” dedi. HASAN DEMİR