25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Nisan 2017, Çarşamba 16:00

HAYIR PLATFORMU GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Torbalı Hayır Platformu’nun dünkü adresi, Ertuğrul Mahallesi, Naime, Tulum, Subaşı, İnönü Mahallesi, Pamukyazı ve Çaybaşı oldu. Gündüz Ertuğrul Mahallesi’nde esnafı ziyaret eden platform üyeleri, akşam mesaisini yine köylere harcadı.

Torbalı Hayır Platformu’nun dünkü adresi, Ertuğrul Mahallesi, Naime, Tulum, Subaşı, İnönü Mahallesi, Pamukyazı ve Çaybaşı oldu. Gündüz Ertuğrul Mahallesi’nde esnafı ziyaret eden platform üyeleri, akşam mesaisini yine köylere harcadı. Platform üyeleri her zaman ki gibi broşür bırakıp ayrılmak yerine vatandaşlarla sohbet edip bilinçlendirmeyi tercih etti. Ziyaret edilen her köyde bir saati aşkın bir süre kalan platform üyeleri, vatandaşlarla tek tek sohbet etti. Kararsız vatandaşlar, değişiklik hakkında bilgilendirildi, evetçi seçmen, bir daha düşünmeye ikna edilirken, hayır oyu verecek olan seçmenlerden ise istisnasız olarak sandığa gitmeleri istendi. Her zamanki gibi vatandaşlardan, evet – hayır kutuplaşmasından kaçınmaları ve kardeşçe yaşamaları istendi.

DEMOKRASİYE VE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK İÇİN HAYIR

Torbalı Hayır Platformu dün gezdiği köylerde yine her zamanki gibi kardeşlik çağrısı yaptı. Platform adına konuşan Mustafa Çınar, “İktidar tarafından ülke kutuplaştırılmak isteniyor. Toplum olarak bu hususa dikkat etmemiz gerekiyor. Bazı yerlerde yandaş kahvehanesi, muhalif kahvehanesi olarak ayrışmalar olduğu duyumunu aldık. Yarın başkanlık sistemi gelirse durum çok daha kötü olur. Bugün tarafsız olarak 80 milyonu temsil eden cumhurbaşkanı, o zaman sadece kendi seçmenini temsil eder. Kutuplaşmalar daha çok artar. Unutmayalım ki bu ülke hepimizin. Beraber üretip beraber yaşıyoruz. Bu ülke atalarımızdan miras kaldı. Demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız” dedi.

PLATFORM CUMHURİYETİ SEVEN VATANDAŞA UMUT OLDU

Platformun gerçekleştirdiği ziyaretler oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Hayır oyu vereceğini ifade eden vatandaşlar, platformun çalışmalarını gördüklerinde yalnız olmadıklarını gördüklerinden dolayı mutlu olduklarını söylediler. Platform adına açıklama yapan ADD Başkanı Emine Ece de esnaf ve vatandaşların gösterdiği ilgiden dolayı mutlu olduğunu söyledi. Gazetemize açıklama yapan Ece, “Platformumuzun çalışmaları, hayır oyu verecek olan vatandaşlarıma umut oldu. Toplumun her kesiminden ülkesine ve demokratik düzene sahip çıkan vatandaşlar, böyle bir birliktelikten dolayı mutlu oluyor. Bu çalışma bize gösterdi ki Torbalı’da açık ara farkla hayır oyu çıkacak. Yani Torbalı, Atatürk’e, Cumhuriyete ve Demokrasi’ye sahip çıkacak” dedi. HASAN DEMİR