28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Nisan 2017, Cumartesi 14:33

HAYIR PLATFORMU DUR DURAK BİLMİYOR

Torbalı Hayır Platformu, dün çok renkli etkinliklere imza attı. Platformun çalışmaları gün boyu sürdü. Gündüz Torbalı merkezde birçok mahalleyi gezerek esnaf ziyareti gerçekleştiren platform, akşam ise Beşevler, Çapak ve Yazıbaşı’yı ziyaret etti. Çapak’ta ve Beşevler’de vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan platform üyeleri bu iki mahallede vatandaşlarla toplantı yaparken, Yazıbaşı ziyareti ise adeta bir mitinge dönüştü

Torbalı Hayır Platformu, dün çok renkli etkinliklere imza attı. Platformun çalışmaları gün boyu sürdü. Gündüz Torbalı merkezde birçok mahalleyi gezerek esnaf ziyareti gerçekleştiren platform, akşam ise Beşevler, Çapak ve Yazıbaşı’yı ziyaret etti. Çapak’ta ve Beşevler’de vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan platform üyeleri bu iki mahallede vatandaşlarla toplantı yaparken, Yazıbaşı ziyareti ise adeta bir mitinge dönüştü. Platformun yapacağı mahalle ziyareti için karşılama hazırlayan Yazıbaşı’lılar keşkek dövüp platform üyelerine ikram etti. Hep birlikte keşkek yiyen topluluk, kortej halinde Yazıbaşı Meydanı’na yürüdü. Korteje yüzlerce vatandaş katılınca, platform üyeleri meydanda kısa bir konuşma yapmak durumunda kaldı. Konuşmanın tamamlanmasının ardından platform üyelerini yolcu eden Yazıbaşılılar hep birlikte Türkiye laiktir laik kalacak sloganları attı.

VATANDAŞLAR BİLGİ SAHİBİ OLDU

Gerçekleşen etkinliklerde platform üyeleri, vatandaşlar ile bir araya geldi. İlk olarak Çapak Mahallesi’ni ziyaret eden platform üyeleri kahvehaneleri ve dükkânları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Değişiklik teklifi konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için broşür dağıtan platform üyeleri, vatandaşların sorularını yanıtladı, değişikliğin getireceği zararları uzun uzun anlattı. Beşevler ziyaretinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterinde kahvehanede yapılan görüşme toplantıya dönüştü. Ziyaret edilen insanların büyük oranda tercihini hayırdan yana kullanacağı dikkat çekti. Dikkat çeken bir diğer husus ise kararsız vatandaşların, platform üyeleriyle yaptıkları görüşmeden sonra bir karara varabilmesi oldu.

CEVABI 16 NİSAN’DA VERECEĞİZ

Torbalı Hayır Platformu’nu coşkuyla karşılayıp, ikram etmek için keşkek döven Yazıbaşılılar, platform üyeleri ile birlikte meydana kadar yürüdü. Kortejde yüzlerce kişi yer alınca mitinge dönen konuşmada, platform üyeleri önemli konulara değindi. Platforma öncülük eden Emine Ece ve Mustafa Çınar, platformun kuruluş amacını ve hayır için çalışma gerekçelerini anlattı. İbrahim Demir konuşmasında iktidarın tek millet deyimine atıfta bulunarak ülkeyi kutuplaştıran ve ayrıştıranın AKP olduğuna dikkat çekti. Yurdadoğ Mutlu, farklı siyasi görüşlerdeki kişilerin bir araya gelerek oluşturduğu Torbalı Hayır Platformu’nun Türkiye’yi temsil ettiğini ifade ederek, vatanını seven ve cumhuriyete sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşları hayır oyu vermeye davet etti. Mutlu ayrıca, “Bu platforma farklı manalar yüklemeye çalışanlar, kendi çamurlarını bizlere bulaştırma heveslilerine en güzel cevabı 16 Nisa'n da sandıkta Hayır diyerek vereceğiz” dedi.

SORUNLARA ÇARE YOK

Ülfet Başdüzen konuşmasında, maddelerin hiç birinin vatandaşın sıkıntılarıyla ilgili olmadığına dikkat çekti. Başdüzen, “Yapılmak istenen değişiklik maddeleri içinde terörü bitirecek bir çözüm yok. Gelir dağılımını sağlayacak bir çözüm yok. Eğitim ve sağlık hizmetlerini sağlayacak bir çözüm yok. Üretimi arttıracak bir çözüm yok. Dış borçları ödeyecek bir çözüm yok. İşsizliği ortadan kaldıracak bir çözüm yok. İşçinin, çiftçinin emeklinin ekonomik sorununa çözüm yok. O yüzden hayır diyoruz” dedi.

FIKRA HEM GÜLDÜRDÜ HEM İBRET VERDİ

Konuşmalara, Yusuf Hacıoğlu’nun anlattığı fıkra damga vurdu. Durumun vahametini fıkra ile anlatan Hacıoğlu, “Bir adam oğlunu üniversiteye gönderip okutmuş. Baba oğul bir gün ormana kamp yapmaya gitmişler ve çadıra girip uyumuşlar. Bir müddet sonra baba, oğlunu uyandırmış ve bu yıldızları görüyor musun diye sormuş. Aldığı üniversite eğitimi ile hava atmak isteyen oğul, ‘Görüyorum baba’ demiş ve devam etmiş, ‘Bu yıldızlar dünyadan daha büyüktür. Milyonlarca vardır, kuyruklu ve kuyruksuz yıldızlar vardır’ Çocuk bu şekilde sayarken baba bir tokat atmış ve oğlum çadırı çalmışlar çadırı’ demiş. Biz de şimdi iktidarın kamuoyunu yanıltmak için sunduğu suni gündemleri tartışırken, televizyondaki yıldızlara kendimizi kaptırırken ülkemizi çalmaya çalışıyorlar. Çadırı çaldırmamak için hayır oyu vermeliyiz” dedi. Hacıoğlu’nun fıkrası dinleyenleri kahkahalara boğdu.

TUZAK MADDELERE DİKKAT

Övünç Demir yaptığı konuşmada milletvekilliği yaşının 18’e düşürülmesi ile ilgili maddenin tuzak olduğu vurgusunu yaptı. Demir, “Daha önce milletvekili seçilme yaşını 25’e düşürmüşlerdi ancak siz hiç 25 yaşında vekil gördünüz mü? Onlar önce 18 yaşındaki gençlere iyi okullarda okuma imkanı, okulu bitirdikten sonra iş bulup çalışma imkanı versinler. Halkın çocukları parasızlıktan okuyamazken, askerde vatan için şehit düşerken milletvekili olacaklar kimin çocukları olacaktır? Şeklinde konuştu.

PLATFORM'UN CUMARTESİ PROGRAMI

Hayır Platformu temposunu düşürmeden mahalle ziyaretlerini sürdüyor. Bugün ( Cumartesi)  Kuşçuburun,Demirciköy,Yoğurtçular,Türkmenköy,Behçelievler ve Yeşilköy  Hayır Platformu'nun ziyaret edeceği yerleşim yerleri olacak. HASAN DEMİR