25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

1 Ağustos 2017, Salı 09:58

HAVZA’NIN EN KONTROLSÜZ GEÇİDİNE SAHİBİZ

Geçtiğimiz Cuma günü hemzemin geçit üzerinde gerçekleşen kaza, acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Yedieylül Mahallesi ile Arslanlar Mahallesi arasındaki kırsal kesimde bulunan demiryolu hemzemin geçidinde hiçbir koruma bulunmuyor.

Geçtiğimiz Cuma günü hemzemin geçit üzerinde gerçekleşen kaza, acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Yedieylül Mahallesi ile Arslanlar Mahallesi arasındaki kırsal kesimde bulunan demiryolu hemzemin geçidinde hiçbir koruma bulunmuyor. Söz konusu geçit, Küçük Menderes Havzası’ndaki en korunaksız demiryolu hemzemin geçidi olarak dikkat çekiyor. Demiryolu’nun yalnızca 5 metre önünde bulunan ‘Dur’ tabelasının haricinde hiçbir önlem alınmamış. Hemzemin geçitte ne tam tam bulunuyor ne de görevli. Bir tane tabelanın dışında hiçbir uyarının bulunmadığı hemzemin geçit, ağır iş makinaları ve TIR’lar tarafından da sıklıkla kullanılıyor.

AĞIR YÜKLÜ ARAÇLAR TARAFINDAN DA KULLANILIYOR

Hemzemin geçit, tüm tehlikelere rağmen bugüne kadar önlem alınmadan kullanılmaya devam edilmişti. Hemzemin geçitteki tehlike, yaşanan kaza ile bir kez daha gün yüzüne çıktı. Geçtiğimiz Cuma günü yaşanan kazada, Suriye uyruklu bir kişinin yönetimindeki otomobil treni fark etmeyerek raylara girmiş, sürücü son anda otomobilden atlayarak canını kurtarabilmişti. Trenin çarpması sonucunda otomobil hurdaya dönerken, trende hiç kimsenin yaralanmaması sevindirmişti. Hemzemin geçidi sıklıkla kullanan kişiler, önlem alınmasını istiyor. HASAN DEMİR