26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Ekim 2017, Cuma 09:14

HASTANEYE ÇOK İSTENEN O ATAMA YİNE OLMADI

Torbalı’nın hayati önem taşıyan ihtiyaçlarından biri olan çocuk psikiyatristi olmaması sorununa yeni hastane de çözüm olamadı. Hastaneye birçok yeni hekim atanmasına rağmen çocuk psikiyatri hekimi atanmadı.

Torbalı’nın hayati önem taşıyan ihtiyaçlarından biri olan çocuk psikiyatristi olmaması sorununa yeni hastane de çözüm olamadı. Hastaneye birçok yeni hekim atanmasına rağmen çocuk psikiyatri hekimi atanmadı. Bu nedenle Torbalı’nın yıllardır çektiği çile, bundan sonra da çekilmeye devam edilecek. Nüfusu Torbalı’nın yarısı kadar olan birçok ilde çocuk psikiyatrisi doktoru varken, Torbalı’ya yıllardır atanmıyor. Bu durum, başta engelliler olmak üzere yüzlerce çocuğu ve velisini mağdur ediyor. Suç işleyen çocukların ifade için İzmir’deki hastanelere defalarca götürülüp getirilmesi de hem güvenlik güçlerine zaman kaybettiriyor hem de devlet kaynaklarının boşa kullanılmasına neden oluyor.

HEM PARADAN HEM ZAMANDAN İSRAF

83 bin nüfuslu Tire ve 132 bin nüfuslu Ödemiş’te çocuk psikiyatrisi bulunmasına rağmen 170 bin nüfuslu Torbalı’ya atama yapılmıyor. Torbalı’da çocuk psikiyatrisi olmaması nedeniyle çocuklar Torbalı Devlet Hastanesi tarafından İzmir Alsancak’ta ki Dr. Behçet Uz hastanesine sevk ediliyorlar. Psikiyatri dalında teşhis ve tedavinin yapılamaması nedeniyle aileler, çocuklarını defalarca Dr. Behçet Uz. Devlet Hastanesi’ne götürmek durumunda kalıyor. Bu durum özellikle engelli çocukların defalarca İzmir’e gidip gelmesinde bir dizi sorun yaşanmasına ve vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor. HASAN DEMİR