25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Ekim 2017, Pazartesi 12:50

HASTANEDE MR CİHAZI KURULDU O TARİHTE HİZMETE GİRİYOR

Torbalı Devlet Hastanesi’ne kazandırılan MR cihazının montajı tamamlandı. Test çekimleri devam eden cihaz 24 saat çekim yapacak. Acil durumlarda 1 saatte raporlama yapabilecek.

Merakla beklenen MR cihazının montajı tamamlandı. Torbalı Devlet Hastanesi’ne getirilen ve son teknoloji ürünü olan MR cihazı, Japonya’dan gelen mühendisler tarafından hizmet vereceği birime kuruldu. Montajı yapılan MR cihazının test çekimleri başladı. Test çekimlerinde, son teknoloji ürünü olan MR cihazının oldukça iyi çalıştığı görüldü. Şuanda bir yandan test çekimleri devam ederken bir yandan da teknik personel, MR cihazı kullanımı konusunda eğitiliyor. Çekimler Kasım ayının ilk haftasında başlanacak.

HASTALAR DÖRT GÖZLE BEKLİYORDU

Uzun süredir Torbalı’da MR cihazı olmaması büyük tartışmalara yol açıyordu. Ancak yeni binaya geçilmesiyle hastaneye kazandırılan MR cihazı, İzmir’deki en iyi ve en hızlı cihaz olma özelliğine sahip. Torbalı Devlet Hastanesi yönetimi, MR cihazının vatandaşlara hızlı hizmet etmesini sağlamak amacıyla 24 saat çalıştırılması kararı aldı. 24 saat çekim yapacak olan cihaz, acil durumlarda 1 saat içinde sonuç verme hızına sahip. Normal zamanda ise 2 gün içinde raporlama yapılacak. HASAN DEMİR