19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

17 Kasım 2017, Cuma 14:10

HASTANEDE DOĞUM SONRASI BAĞIRSAKLARI ZARAR GÖREN ÇINAR BEBEK HALA MÜCADELE EDİYOR

Geçen ay makatı kapalı olarak Torbalı Devlet Hastanesinde dünyaya gelmesine rağmen sağlıklı denilerek eve gönderilen ve bu nedenle bağırsağının bir kısmını kaybeden Çınar Yeniay, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan müdahaleler sayesinde kurtarıldı.

Geçen ay makatı kapalı olarak Torbalı Devlet Hastanesinde dünyaya gelmesine rağmen sağlıklı denilerek eve gönderilen ve bu nedenle bağırsağının bir kısmını kaybeden Çınar Yeniay, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan müdahaleler sayesinde kurtarıldı. Taburcu edilerek evine gönderilen Çınar Bebek, hayati tehlikeden kurtuldu. Ancak bağırsağının bir kısmını kaybeden ve henüz birkaç ay günlükken ameliyat olan Çınar Bebek, altı ay sonra yeniden ameliyat olacak. Yapılacak ikinci ameliyatın ardından Çınar Yeniay'ın sağlığına tamamen kavuşması bekleniyor.

AİLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Yaklaşık bir buçuk ay önce Torbalı Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen Çınar Yeniay, rahatsızlığı fark edilmediği için sağlıklı denilerek taburcu edilmiş ancak daha sonra makatının kapalı olduğu anlaşılmıştı. Makatının kapalı olduğunun geç fark edilmesi nedeniyle bağırsağının bir kısmını kaybeden Çınar Bebek, sevk edildiği çocuk hastanesinde yapılan müdahale ile kurtarıldı. Torbalı Devlet Hastanesi'ni ihmal ile suçlayan Yeniay Ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. HASAN DEMİR