28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Mart 2017, Salı 09:06

HASTANE YANMAZ KABLOYA TAKILDI

Torbalı halkı, dört gözle yeni yapılan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi'nin açılmasını bekliyor. Yeni hastanenin Mart ayı içinde açılması bekleniyordu ancak hastanenin açılışı bir süre daha gecikecek.

Torbalı halkı, dört gözle yeni yapılan 250 yataklı Torbalı Devlet Hastanesi'nin açılmasını bekliyor. Yeni hastanenin Mart ayı içinde açılması bekleniyordu ancak hastanenin açılışı bir süre daha gecikecek. Geçtiğimiz hafta bahçe duvarı yıkılan hastanenin gecikme sebebini hafta sonu Torbalı'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açıkladı. Hastanenin tümüyle hazır olduğu ancak müteahhit firma tarafından kullanılan elektrik kablolarının yanan kablolar olduğu için açılışa izin verilmediği öğrenildi. Bakan Eroğlu, müteahhit firmadan yanmaz kablo temin ederek kabloların yeniden döşenmesini istediklerini söyledi. Yanmaz kabloların yurt dışından geleceği ve bu nedenle hastane açılışının bir süre daha gecikeceği öğrenildi.

TORBALILILARIN EN BÜYÜK BEKLENTİSİ OLDU

Yıllardır yeni hastane açılması hayaliyle yaşayan Torbalılılar, dört gözle yeni hastanenin kapılarını açmasını bekliyor. Bir yandan, mevcut hastane binasının fiziki yetersizliği nedeniyle hastaların ve sağlık personelinin yaşadığı mağduriyet devam ederken bir yandan da İzmir'deki hastanelerde boş yer olmadığı için Torbalılı hastaların yatacak hastane bulamaması sıkça gündeme getiriyor. İzmir'e hasta sevkini sıfıra indirecek olan yeni hastane binasının açılması, vatandaşların en büyük beklentisi haline döndü. Ancak hala tamamlanmayan yeni hastane binası, bir yandan da bahçe duvarının yıkılması gibi konularla gündeme geliyor. HASAN DEMİR