25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Ağustos 2017, Çarşamba 09:20

HASTANE ÇİLESİ DAYANILMAZ NOKTAYA GELDİ

Bir yandan yeni Torbalı Devlet Hastanesi’nin açılışı sürekli ertelenirken, bir yandan ise mevcut hastanedeki yoğunluk ve kargaşa her geçen gün artıyor.

Bir yandan yeni Torbalı Devlet Hastanesi’nin açılışı sürekli ertelenirken, bir yandan ise mevcut hastanedeki yoğunluk ve kargaşa her geçen gün artıyor. Mevcut hastane binasının fiziki yetersizliği nedeniyle çile yaşayan hastaların huzursuzluğu, yeni hastane binasının açılmaması nedeniyle daha da artıyor. Randevusuz gelen hastalar, sıra alabilmek için saat 08.00’da kuyruğa giriyor. Saat 10.00’dan sonra gelen hastalar ise sıra kalmadığı için muayene olamadan dönüyor. Bazı polikliniklerin hasta kabulü, diğerlerine göre daha erken bitiyor. Hastanede uzun süre sıra alma kuyruğu bekledikten sonra gideceği poliklinikte sıra kalmadığını öğrenen vatandaşlar, personel ile tartışıyor. Bu sıralar hastanede tartışmalar bitmiyor.

HASTANEDE YERLİDEN ÇOK YABANCI UYRUKLU HASTA VAR

Bir yandan vatandaşlar hastanenin fiziki imkansızlıklarından kaynaklanan sorunlar yüzünden çile yaşarken bir yandan da ilçedeki Suriyeli mültecilerin hastanedeki yoğunluğundan şikayet ediyor. Elbette sağlık hizmeti almak her insanın en temel hakkı, ancak vatandaşlar kendilerine sigorta sorgulaması yapılırken, Suriyelilerin şartsız muayene edilmesine tepki gösteriyor. Öte yandan yerli vatandaşlar küçük şikayetler için aile hekimliklerine yönlendirilirken yabancı uyrukluların her sorunda direkt olarak hastaneye gelmesi de hastanedeki yoğunluğu arttırıyor. HASAN DEMİR