20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Mart 2017, Perşembe 19:16

HASTANE AÇILMADAN DUVARI ÇÖKTÜ

Torbalı halkı dört gözle yeni yapılan 250 yataklı devlet hastanesinin açılmasını beklerken, hastane duvarının yıkılmasıyla şok yaşadı.

Torbalı halkı dört gözle yeni yapılan 250 yataklı devlet hastanesinin açılmasını beklerken, hastane duvarının yıkılmasıyla şok yaşadı. Bugün öğleden sonra, yeni yapılan hastanenin Bayındır yolu üzerindeki dış duvarları yıkıldı. Görkemli bir dış görünüşe sahip olan yeni hastane binası henüz faaliyete girmeden duvarlarının yıkılması, hayal kırıklığına neden oldu.

TOPRAK KAYDI DUVAR YIKILDI

Hastanenin bahçesini çevreleyen dış duvarların yıkılmasına, dün geceden beri etkili şekilde yağan yağmurun neden olduğu öğrenildi. Yağan yağışlar, hastane bahçesindeki toprağın kaymasına neden oldu. Altındaki toprak boşalınca, bahçe duvarları ayrılarak gürültülü şekilde yıkıldı. Hastane inşaatını sürdüren işçiler, duruma müdahale ederek çalışma başlattı. Kalan duvarlarında yıkılmaması için mucur ile dolgu çalışması yapıldı.

DOĞA İNTİKAMINI ALDI

Yeni yapılan hastanenin etrafını çevreleyen 50 yıllık çınar ağaçları daha önce kesilmişti. Yaklaşık yüz ağacın kesilmesine gerekçe olarak su kanalı açılacak olması gösterilmiş, ancak kamuoyu ağaçların hastanenin daha iyi görülmesi için reklam amaçlı kesildiğini düşünerek tepki göstermişti. Ağaçların kesilmesinin ardından toprak, yağmurların etkisiyle erezyona uğradı. Hastane daha faaliyete geçmeden duvarları yıkıldı. HASAN DEMİR