25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

4 Nisan 2020, Cumartesi 15:50

HANÇER: TÜRKEŞ GÜNÜN ADAMI DEĞİL FİKİR ADAMIYDI

Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümü nedeniyle Torbalı Ülkü Ocağı tarafından yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Ocak Başkanı Zekeriya Hançer'in imzasını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi; " Devlet kurmanın bir sonra ki evresi devleti korumaktır . Devleti korumanın bir sonra ki evresi devleti koruyacak nesiller yetiştirmektir .Yaşadığı dönemde devleti gözü gibi korumuş kendinden sonrada devleti gözü gibi koruyacak nesiller yetiştirdiği için Türk siyaset tarihinde siyasi unvanlar olan genel başkan, başbakan, cumhurbaşkanı olarak değil Başbuğ olarak anılır Alparslan Türkeş. Ömrünü İktidar olmak gibi sığ bir kalıp içine sokmamış kendisini milletini yaşatmak ve yüceltme davasına adamış sınırları aşan bir ufukla dünya üstünde yaşayan bütün Türk milleti mensupları tarafından kabul gören bir lider olmuştur. Kolay değil bugün bir baba çocuğuna babasının ismini veremezken o bir nesle İsmini verebilmiştir."

"GÜNÜN ADAMI DEĞİL FİKİR ADAMI OLDU"

"Kolay değil, Türk siyasetinde başbakan, cumhurbaşkanı olmuş nice simalar bugün kendi memleketlerinde bile ölüm yıl dönümlerinde anılmazken o Türk'ün yaşadığı her yurtta saygı minnet özlemle anılmaya devam ediyor. Bugün Türk siyasetine damga vuran nice simanın ismini dahi bilmeyen hatırlamayan binlerce genç onu yaşıyor, onu anıyor, ona özlem duyuyor. Bunlar yaşadığı dönemde alınmış oy ile kazanılmış siyasi başarı ile yapılabilir şeyler değil. Başbuğ Dünya'da en güçlü silah olan fikri keşfetmiş, bu fikir ile yaşamış ve bu fikir ile yaşamaya devam ediyor. Bu fikir ile yaşamaya devam edecektir. Başbuğ Türkeş, küçük hesaplar ile günün adamı olma kolaylığına düşmemiş büyük bir fikir adamıdır ve fikir dünyasını fani olan şahsı üstüne kurmamış ebedi olan Türklük üzerine kurmuştur.

"BAŞBUĞ ÖLMEDİ"

"Onun fikir dünyası dünya üstünde yaşayacak tam bağımsız bir devlet tam bağımsız bir millet oluşturmaktı. Onun hedefleri derinlikleri fikir dünyasının topuklarına gelmeyen siyasetin barajları olmadı hiç. Onun fikirleri Misakı Milli, esir Türkler dış Türkler Turancılık Türk birliği derin deryalardı. O yüzden 4 Nisan'da 1997 haykıran O çocuk haklıydı Başbuğ Alparslan Türkeş Ölmedi."