25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Haziran 2017, Cumartesi 18:11

GREV ÇADIRINA İLK KEZ SİYASETÇİLER GİTTİ

CHP'li Övünç Demir, MHP Eski İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu ve Demokrat Parti İlçe Başkanı İbrahim Demir Form Ambalaj işçilerin grev çadırını ziyaret etti. Grevdeki işçilerle bir araya gelen siyasetçiler, işçilerle dayanışma içinde olduklarını söyledi. Kendilerini ziyarete ilk kez siyasetçilerin geldiğini ifade eden işçiler, memnuniyetlerini dile getirdi.

Düşük maaş ve olumsuz çalışma koşulları nedeniyle grev kararı alan Form Mukavva işçileri, bugün grevin 18. Gününü tamamladı. 18 gündür üretimin durmasına rağmen iş veren tarafından işçilerle görüşmek için hiçbir adımın atılmadığı fabrikada, işçiler kararlı direnişlerini sürdürüyor. Form Mukavva işçileri, çeşitli sendika, sivil toplum kuruluşları ve diğer firma çalışanlarından da destek görüyor. Grevdeki işçileri bugün ilçenin önemli siyasetçilerinden CHP'li Övünç Demir MHP Eski İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu ve Demokrat Parti İlçe Başkanı İbrahim Demir ziyaret etti.

İLK KEZ SİYASETÇİLER ZİYARET ETTİ

CHP'li Övünç Demir, MHP Eski İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu ve Demokrat Parti İlçe Başkanı İbrahim Demir Form Ambalaj işçilerin grev çadırını ziyaret etti. Grevdeki işçilerle bir araya gelen siyasetçiler, işçilerle dayanışma içinde olduklarını söyledi. Kendilerini ziyarete ilk kez siyasetçilerin geldiğini ifade eden işçiler, memnuniyetlerini dile getirdi. Ziyaretçiler ve işçiler, greve giden süreç ve sebepleri hakkında bir süre sohbet etti. Övünç Demir, Yurdadoğ Mutlu ve İbrahim Demir, işçilere kendilerine nasıl yardım edebileceklerini sorarak taleplerini işverene iletme teklifinde bulundu. İşçiler bu talebi de memnuniyetle karşılayarak teşekkür etti.

İŞÇİLER KARARLI GERİ ADIM YOK

Grevdeki Form Mukavva İşçileri adına konuşan İşçi Temsilcisi Mehmet Ali Atak, kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek grevin süreceğini açıkladı. Atak, “Bu fabrikada yıllarca vermiş olduğumuz emek var. Buna rağmen çok düşük ücret alıyoruz. Ücret iyileştirilmesi talebimize cevap alamadığımız için başlattığımız grevimiz 18. gününde kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugüne kadar işveren bizimle hiçbir şekilde görüşme yapmadı. Ancak tüm arkadaşlarımız bu konuda kararlı. Hiç kimse geri adım atmayacak. Greve 40 kişi gittik, ya içeri 40 kişi geri döneceğiz ya da hepimiz işi bırakacağız. Bu süre zarfında bizi ziyaret eden ve destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi. HASAN DEMİR