20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Temmuz 2017, Cumartesi 12:11

GREV BİTTİ ÜRETİM PAZARTESİ BAŞLIYOR

Düşük ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmemesi nedeniyle greve giden Form Mukavva işçileri, grevden istediklerini aldı.

Düşük ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmemesi nedeniyle greve giden Form Mukavva işçileri, grevden istediklerini aldı. 45 gün süren grevin ardından işverenle masaya oturan Form Mukavva işçileri, taleplerini masaya yatırdı. Yapılan pazarlıkların ardından her iki tarafında masadan memnun ayrılacağı şekilde anlaşmaya varıldı. Grevin 45. gününde varılan anlaşmanın ardından hafta sonu tatilinin bitmesiyle üretimin Pazartesi günü başlaması kararlaştırıldı. Talepleri kabul edilen işçiler, yeniden iş başı yapacak olmalarından dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.

İSTEDİKLERİNİ ALDILAR

Türk İş’e bağlı Selülöz Sendikası ile işveren temsilcileri arasındaki 3. dönem toplu iş sözleşmeleri, işverenin düşük ücret zammı dayatması nedeniyle tıkanmıştı. 24 Mayıs’ta 40 işçinin iş bırakması ile başlayan grev, sendika ile işveren arasında anlaşma sağlanması ile sona erdi. Varılan 2 yıllık anlaşmaya göre, işçiler ilk yıl 300 TL, ikinci yıl 225 TL zam alacak. 35 günlük olan ikramiye birinci yıl 60 gün, ikinci yıl 70 güne çıkacak. İlk yıl sosyal haklarda yüzde 25 civarında anlaşma olacak, ikinci yılda enflasyonun iki katı kadar artış sağlanacak.

BAYRAMI ŞİMDİ YAPACAĞIZ

Anlaşmanın ardından gazetemize açıklama yapan işçiler, “Biz işimizi de fabrikamızı da seviyoruz. Hakkımızı alabilmek için greve gittik ve 45 direndik. Ne mutlu ki taleplerimiz kabul edildi. Pazartesi günü sevinç içinde üretime başlayacağız. Herkes için hayırlı olsun. Biz bayramda da burada grevdeydik, asıl bayramı şimdi yapacağız” şeklinde konuştular.

GENEL MÜDÜR İPEKLİOĞLU GAZETEMİZE KONUŞTU ‘’ HAYIRLI OLSUN ‘’

Fabrikanın Genel Müdür’ü Emin İpeklioğlu ilk defa süreç sonunda gazetemiz Bizim Torbalı’nın Genel Yayın Yönetmeni Halis Koç’a konuştu . İpeklioğlu şunları söyledi ‘’ Masaya uzlaşma için oturduk. Dört saat süren bir toplantı oldu. 45 gün süren bir grev oldu. Barışçıl bir grev süreci oldu. Her iki tarafta birbirini kırmamaya özen gösterdi. Ben işçi arkadaşlara öncelikle bunun için teşekkür ederim. Pazartesi itibariyle işimizin başına döneceğiz. 2017 yılı hedeflerine işçi arkadaşlarımızla omuz omuza çalışarak ulaşmaya çalışacağız. Beni Ticaret Odası Başkanı Sayın Abdulvahap Olgun ziyaret etti. Ayrıca MHP İlçe Başkanı Sayın Muhammed Oral ziyaret etti. Uzlaşmada katkıları oldu. Teşekkür ediyorum. Her iki tarafa hayırlı olsun ‘’ HASAN DEMİR